Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vaginal infeksjon

Spørsmål

Hei. Jeg testet positivt på klaymydia for et år siden, oppdaget sykdommen etter tre uker, fikk doxcyzklin og ble kvitt sykdommen. Ikke lenge etterpå traff jeg det som idag er kjæresten min. Vi har vært sammen et år. Jeg har i et år nå gått rundt med urinveisinfeksjonslignende symptomer+ vondt i magen (nyrene), vondt i bekken osv. Jeg har vært svært bekymret og vært hos legen min 3 ganger angående dette. Legen testet meg og sa jeg fikk positivt på ureoplastma. At det fantes to typer, en som ga plager og en som ikke ga plager. Jeg hadde den som gav plager. Hun ga meg to antibiotika kurer (ikke partner), jeg kom for å se om sykdomen var borte, men etter hver kur var den ikke det. Jeg tok saken i egne hender og gikk til privat gynekolog. Hun testet meg for masse ulike sykdommer inkludert ureoplastma. Jeg fikk totalt sjokk ettersom jeg har gått med dette i et år og nå er livredd for at jeg har ødelagt kjønnsorganer osv. Det står så mye på nettet blandt annet står det noen plasser at de kan føre til egglederbetennelse osv og til sterilitet. Etter dette har jeg vært sengeliggende og nedenfor i fire dager. Jeg er totalt livredd for at jeg har ødelagt noe og ikke kan bli gravid. Vet du noe om hvordan denne sykdommen påvirker fertilitet? Typen min har ikke hatt noen partnere før meg, han var jomfru. Han er en snill og bra mann, så han har ikke vært utro. Jeg er så totalt forvirret og redd. Ettersom den ureoplastmaen hun snakket om øverføres med sex forstår jeg ikke hvordan jeg kan ha gått med dette i et år? Betyr det at antibiotikaen Doxcyzylin bare fjernet klaymydia infeksjonen men at jeg også fikk ureoplastma av han? Eller er den ureoplastmaen også mulig å få på andre måter? Vet at den andre typen som ikke gir plager finnes i normale bakteriefloaren så rekner med det er den andre overførbare sykdommen jeg har. Gyn sa livmor og eggstokker så bra ut på UL men de kan jo ikke se tette eggledere osv, å rekner med når jeg har hatt dette i et år at noe må være ødelagt.

Kvinne 22

Kvinne 22
Svar

Takk for ditt spørsmål!

Jeg forstår du har problemer med underlivet, du har tidligere hatt klamydia som er en kjønnssykdom, men den har du blitt behandlet for.

Ditt spørsmål er nå om ureaplasma bakterien kan ha betydning for muligheten for å bli gravid, som du har lest er ureaplasmabakterien med i den alminnelige flora i skjeden. Denne holdes i balanse ved hjelp av immunsystemet i vår kropp.

Så det er viktig at du bygger opp ditt immunsystem ved hjelp av trening spise riktig osv. Det er veldig sjeldent at ureoplasma skal gi noe problem med å bli gravid, imidlertid kan klamydia noen ganger gi tette eggledere. Dette kan undersøkes ved ultralyd at man sprøyter opp en slags kontrastvæske og se om det passerer gjennom egglederne. Det pleier de fleste gynekologer å tilby som undersøkelse.

Hvis man har tette eggledere pleier man å ha hatt infeksjon, feber, smerter gjennom lenger tid og det har jeg inntrykk av at du ikke har hatt, og du har blitt behandlet for din klamydia betennelse raskt og effektivt.

Så mitt råd til deg er at du skal være i aktivitet, trener, spiser sunt, og bygge opp ditt immunforsvar. Eventuelt kan du ta kontakt med din gynekolog å få undersøkt med ultralyd om du har tette eggledere.

Jeg håper dette svaret vil hjelpe deg å komme videre med ditt problem