Utidige blødninger

Spørsmål

Hei! Er bekymret,men er ikke den som løper fortest til legen om jeg føler meg litt uggen; vil jo ikke kaste bort tiden til hverken megselv eller legen?!
Jeg har født 3 barn. Fikk mitt første barn da jeg var 19. Mine barn er henholdsvis 1.5 år, 7 år og 12 år. Jeg har siden sensommeren ( august/september ) hatt problemer med blødninger i underlivet. Blodet var i begynnelsen såkalt misfarget,med "mørke klumper" i, av og til var det brunt eller brunsvart. Blødningene kunne vare i opptil 3 uker med ujevn mengde; av og til fossblødde jeg plutselig mens noen ganger var det bare litt. Når jeg begynnte å fossblø stoppet det like plutselig som det begynnte. Når jeg ikke blødde, var det utflod som var misfarget og som hadde underlig søt-kvalmende lukt.Etter at min mann og jeg hadde hatt samleie, blødde jeg spesielt også. Jeg gikk etterhvert til allmenpraktiserende lege for
underlivsundersøkelse, han sendte prøvene inn til sjekk men de var visstnok fine. ( dette er nå 2.5 mnd. siden resultatene ) Nå har jeg begynnt å ha blødninger igjen. De begynnte for ca. 3 uker siden, og stoppet først for to dager siden ( men jeg har utflod med litt blod i istedenfor) Av og til kan jeg kjenne litt ømhet nede i livmor/eggstokkområdet. Jeg er bekymret, jeg må innrømme det. I min,so så mange andre sin familie, er det endel kreft; for det meste brystkreft. Tror selvsagt ikke at jeg har kreft, men jeg er likevel litt redd.Jeg føler meg ikke "syk"; av og til får jeg kvalmefølelse og av og til blir jeg veldig svimmel. Jeg spiser som jeg alltid har gjort, men føler meg oppblåst. Er ikke lysten på å løpe til legen i tide og utide, og prøver derfor på denne måten om du kan ha en formening om det er vits i å løpe til legen atter en gang - jeg ville følt meg dum. Jeg vet jo at dette ikke er "normalt", men hva er det??? Vær så snill å gi meg et svar!?
På forhånd takk!
Mvh.
Meg

Relevante sykdommer/medisiner: Ingen

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Først må du sikre deg at celleprøven virkelig var i orden. Var den det, bør du nok henvises til spesialist for livmorstest (vevsprøve og event. skopiundersøkelse med et optisk instrument, samt ultralyd av livmor og eggstokker. Blødningene kan skyldes en vanligvis godartet polypp, eller oppstått muskelknute, men kan også forårsakes av cyster i eggstokkene.
Det vil sikkert også bli tatt blodprøver, både for å se om du er blodfattig (svimmelhet) og få en analyse av de hormonene som "styrer" menstruasjonene.
Den avvikende lukten skyldes vanligvis ubalanse i skjedefloraen (vaginose), og kan rettes ved bruk av reseptfrie EcoVag vaginalkapsler.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-