Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utflod

Spørsmål

Hei! For en tid tilbake opplevde jeg at utfloden min ble mer tyntflytende, den luktet svakt, og av bekymring for oralsex med min nye kjæreste smakte jeg såvidt på den. Den smakte metallisk og ubehagelig og ikke slik den skal. Jeg tenkte at det ikke var bakteriell vaginose da det ikke luktet fisk. Jeg tenkte da at det var ubalanse i skjeden og kjøpte vivag-stikkpiller på apoteket. Etter noen dagers behandling begynte det å svi litt oppe i skjeden, men jeg fortsatte behandlingen siden det stod 8 dager. Svien gikk over på én dag. Nå etter endt behandling har utfloden blitt tykk, hvit og litt cottageaktig, og jeg har mye utflod. Jeg lurer nå på om jeg kan ha pådratt meg sopp ved bruken av vivag-pillene? Jeg kan ikke finne noe på nettet om at det kan være en bivirkning. Jeg er for øvrig lesbisk så dette har ingenting med påvirkning fra sæd e.l. å gjøre slik jeg har lest at kan påvirke bakteriefloraen.

Kvinne 35
Svar

  

Hvis du selv vil sjekke utfloden, så er det lurt å forsøke å måle pH (med lakmuspapir som kan kjøpes på apotek?) Normalt er pH under 4,5. 

Ved bakteriell vaginose (BV) er pH over 4,5, lukten er fiskeaktig og konsistensen er tyntflytende, fargen grålig. Det er ikke en seksuelt overført tilstand, men er relatert til hyppig seksuell aktivitet, spesielt oral sex, og forekommer også hos lesbiske. Det er karakteristisk funn med mikroskopi. BV kan ikke behandles med vivag, men med antibiotikum. Du mener altså ikke at det er BV.

Svie i skjeden, tykk, cottagecheese aktig utflod er typisk ved sopp, og ved soppinfeksjon er pH normal. Det virker ikke sannsynlig at Vivag skal kunne fremkalle sopp.

Metallsmak? Gammelt blod kan evt. gi en slik smak. Noen medisiner kan muligens påvirke lukt/smak?

Hvis du fortsatt er plaget, så synes jeg du skal få en sjekk hos din fastlege.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-