Utflod

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 22 år som har noen problemer med skjeden. Jeg opplever tørr skjede, med kløe og svie (av og til rød inni skjeden). Og utfloden er klumpete, slimete og grønnhvit. Jeg brukte Canesten (både pille og krem) for en stund siden, og det ble bedre tror jeg - men ikke bra. Jeg har endel utflod som er klumpete, og det hender at det "sitter fast" altså klistrer seg i skjeden sånn at jeg må børste det bort med papir. Kløe, svie og rødhet varierer fra dag til dag. Dette er svært ubehagelig, ekkelt og ikke minst sjenerende. Hva kan dette komme av? Og hvordan kan jeg bli kvitt det? Jeg håper på bedre svar enn at jeg må oppsøke lege, da det er det jeg prøver på her. På forhånd takk :)

Kvinne 22

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Takk for spørsmål

Jeg forstår at du har plager med utflod gjennom lenger tid.

Jeg regner med at du har undersøkt deg selv for klamydia og eventuelt andre underlivsbetennelser.

Jeg er ikke helt klar over hvor lang tid du har disse problemer, men for meg høres det ut som du har noe som kan ligne bakteriell vaginose. Det betyr et misforhold forhold mellom de mikroorganismer som befinner seg i skjeden.

Jeg vil foreslå at du får en resept på noe som heter dalacin vaginalkrem som du skal ta i en uke. Deretter skal du etter følgende ta melkesyretabletter til skjeden for å nøytralisere surhetgrad ph.

Jeg vil mene at dette utvilsomt vil hjelpe deg og jeg håper at du får kontroll over problemer med vennlig hilsen Olav Istre.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-