Utflod

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge vært plaget med tykk, illeluktende utflod som kan variere mellom gul og hvit. Noen ganger "sitter utfloden fast" i skjeden og jeg kan skrape den ut mens andre ganger er den mindre tykk. Testet meg for sykdommer og denne testen var negativ, men gikk på tetracyclin mot acne når jeg ble testet (brukt i 3 dager) og leste her at antibiotika kunne gi falsk negativ svar? Gynekologen mente at dette kunne ha innvirkning men at det skulle svært mye til og mente at siden jeg hadde negativ test trengte jeg ikke testes på nytt, stemmer dette? Jeg fikk påvist Gardernella, og utfloden forsvant ved flagyl men kom tilbake etter samleie. Jeg tok flagyl igjen men da fikk jeg mensen å dermed fikk jeg det tilbake. Har nå slitt med dette siden desember. Er det normalt å slite med dette så lenge? Har fast partner.

Lurer også på om det er normalt med røde prikker på sidene og på tuppen av tungen? Har lagt ved bilde av hvordan det ser ut. Gjør ikke vondt men vet ikke om jeg har hatt disse før.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Problemet du beskriver fra underlivet er ikke uvanlig. Det kan være flere årsaker til dette. Vagina inneholder rikelig med bakterier som er en del av kroppens normalflora. Disse bakteriene er snille, og beskytter miljøet for andre skadelige bakterier. Normalflorabakteriene liker et surt miljø. Derfor kan melkesyrevagitorier bidra til et sunt miljø. Du nevner tetracyklin. Du hadde brukt det i 3 dager ved testtidspunkt. Har du fortsatt med disse?Vanligvis brukes dette i flere uker ved akne. Tetracyklin kan gi negativ prøve på f eks kjønnssykdom. Men det er ikke en falsk prøve. Tetracyklin er behandling for klamydia eller gonore. Derimot vil en slik behandling også ødelegge for normalfloraen slik at skadelige bakterier vokser frem og gir utflod og ubehag. Det er derfor viktig å forebygge dette med melkesyrebakterie supplement. Om plagene er uttalte, må man vurdere annen behandling for akne, f eks lokal behandling eller Roaccutan. Det må fastlege/hudlege vurdere. Det at Flagyl hadde god effekt, men forbigående, betyr at utflodet sannsynligvis skyldes ubalanse i normalflora. Etter endt flagyl behandling bør du forebygge med melkesyrevagitorier. Da vil plagene være mindre uttalte. Videre bør man vurdere om soppinfeksjon kan være årsak i tillegg. Det krever en helt annen behandling. Det er fullt mulig å ta prøver på dette også.
Ang bildet av tungen og røde prikker, så er det helt normalt. Det er smaksløkene som blir mere synlige. Det kan godt skyldes en lokal irritasjon siden de er mere tydelige, men det er høyst sannsynlig forbigående

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-