Utflod under Penicillinbehandling

Spørsmål

Jeg går for tiden på en kur med Imacillin 500mg p.g.a. Kols/bronkitt. Før det gikk jeg på en annen antibiotikakur som jeg ikke husker navnet på, men den inneholdt Tetracyklin.
Et par dager etter at jeg hadde begynt med Imacillinen begynte jeg å få ganske mye utflod. Den er gul og den er ikke illeluktende. Men jeg er ganske sår og irritert nedentil. Det jeg lurer på er om det kan være sopp jeg har fått, eller om det kan være en kjønnssykdom. Jeg var for ca. 21/2 uke siden seksuelt sammen med eksen. Har konfrontert han med dette, men han bedyrer at han ikke har noen kjønnssykdom. Dersom det er sopp, hva kan jeg ta for og bli kvitt det og hva skal jeg ta for å få tilbake den naturlige bakteriefloraen?
Med vennlig hilsen
Tove

Kvinne, 51 år

Svar

Jeg tror sikkert du har en ikke seksuelt overførbar soppinfeksjon, men en infeksjon som ofte oppstår under antibiotikabehandling. Beste behandlingen er tablettkur med 2 tabletter, som du tar med 3 dager mellom hver tablett. Tablettene er reseptbelagte. Pga tekstreklame kan jeg ikke gi navn, men alle leger kjenner til denne behandlingen. I tillegg kunne du anvende salve mot sopp i hele skrittet i 2 uker. For å gjenopprette normal flora, kan du anvende Ecovag (naturlige, humane melkesyrebakterier i vaginal-tablettform), og gjerne i 2-3 uker.