Uteblitt mens, men ikke gravid

Spørsmål

Hei

Min samboer og jeg bruker ingen form for prevensjon og har bestemt oss for at vi skal la naturen råde ut dette året. Etter inngrepet som ble gjort i mars i fjor er jo sannsyneligheten for at jeg skal bli gravid bortimot 0. Jeg har hele tiden hatt mer eller mindre regelmessig menstruasjon (uregelmessigheten hat gått på mye og oftere derfor inngrepet i fjor). Nå er menstruasjonen blitt borte. Første dag i siste menstruasjon var 22. februar (altså for 9 uker siden). Jeg har/har hatt svangerskapsliknende symptomer (ømme bryster, svimmelhet, oppblåst mage). 9. april kom det 2 dråper rosaaktig blod. I den etterfølgende uken-10 dagene kom det et par dråper ikke friskt blod daglig (veldig brunt) så sluttet det og etter det har det ikke kommet noe (blodet som har kommet har ikke i mengde vært i nærheten av en vanlig menstruasjon). Tok en graviditetstest selv 13. april, den var negativ, leverte en ny på legesenteret i dag, også negativ. Når jeg ikke er gravid, hva kan dette da skyldes ?

Relevante sykdommer/medisiner: Fjernet èn eggstokk og deler av livmorslimhinnen i mars 2003 (har hatt menstruasjon hele tiden etterpå så hele slimhinnen er ikke fjernet). Har 3 barn fra før.

Kvinne, 40 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Med en del av livmorslimhinnen fjernet (Transcervikal endometriereseksjon - TCRE?) sammen med en eggstokk, er sjansene for graviditet redusert.
Hvis du har normale hormoner, spes. hypofysehormonet FSH, vil jeg mene at blødningsmønsteret skyldes operasjonen. Forhøyet FSH kan tyde på en, i din alder ofte forbigående, klimakterisk fase. Da er muligheten for svangerskap også utelukket, men dette kan altså være forbigående.
Siden det ikke virker som et prekært ønskeå få barn, synes jeg dere skal slappe av og nyte liv og samliv uten store forventninger!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn