Uteblitt mens etter p-ring?

Spørsmål

Hei!
For snart tre måneder siden sluttet jeg med P-ringen da det ble slutt mellom meg og kjæresten min. For en måned siden fikk jeg ny kjæreste, og så var jeg hos legen, tok GU, og fikk resept på p-piller som jeg skulle begynne med første mensdag. MEN, jeg har fortsatt ikke fått mens, selv om den skulle kommet for tre uker siden! Dette ville da blitt den andre menstruasjonen der kroppen min ikke er "påvirket" av noe.
Jeg har tatt graviditetstest, og jeg er i følge den ikke gravid.. Det jeg lurer på er hvorfor jeg ikke har fått mensen, og om jeg kan begynne på pillene likevel, siden jeg ikke er gravid?!
På forhånd tusen takk!

Kvinne, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Som du vet, inneholder P-ringen de samme hormonene som det er i p-piller, men i litt mindre dose. Slutter en med slik prevensjon, er det ikke uvanlig at menstruasjonen uteblir en periode, fordi "systemet" hos noen bruker litt tid på å normalisere seg. Er du ikke gravid, kan du gjerne starte opp med p-pille, selv om mensen har uteblitt. Det eneste du risikerer er at du kanskje kan få utidige blødninger første måneden.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-