Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Urinveisinfeksjon ? Sopp i skjeden?

Spørsmål

30/10 fikk jeg påvist urinveisinfeksjon og sopp ( utflod med skarpe korn). Fikk kun Canesten (mot sopp ?) Som jeg har brukt 2 ganger nå . Etter snaut 3 uker har jeg fremdeles slik utflod. Kvier meg for eventuell ny undersøkelse da legen ikke er så god i norsk samt at jeg har sterke smerter i korsrygg grunnet artrose. Kan jeg spørre om å få prøve annen medisin ( hvis det finnes) ? Brukes Canesten også mot urinveisinfeksjon ? Har ellers ingen smerter/ubehag enn utflod med litt " odør". Håper du kan hjelpe meg da jeg føler meg litt fastlåst i min hverdag.

Kvinne 66
Svar

  

Litt rart at du på samme tid har sopp i skjeden og urinveisinfeksjon, og rart at du ikke fikk antibiotikum for urinveisinfeksjon. Symptomer på urinveisinfeksjon er hyppig vannlatning med svie. Symptomer på sopp i skjeden er klumpet utflod (som cottage cheese) med kløe. Hvis du ikke har symptomer, så kan du forsøke med en svak østrogen-krem, Ovesterin, som ofte kan hjelpe mot unormal utflod i din alder. Ovesterinkrem er reseptfri og ufarlig.

Jeg synes du få en skikkelig undersøkelse, det skulle gå bra også med artrose. Legen bør mikroskopere  

 utflod, evt. sende inn prøve til dyrkning, før det forsøkes annen behandling. Tilsvarende bør urinen sjekkes. Ta en urinprøve på rent glass med til legen. Canesten er ikke behandling for urinveisinfeksjon, kun for sopp.


Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-