Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uregelmessige blødninger 6 mnd etter fødsel

Spørsmål

Hei. Sønnen min ble forløst ved hastekeisersnitt for litt over 6 mnd. siden. Jeg har blødd tre ganger etter renselsen, men ikke regelmessig. Den andre gangen blødde jeg kraftig i 3-4 uker og minnet veldig om renselsen. Det kan ha vært en spontanabort. I samråd med helsesøster skulle jeg begynne på p-ring når jeg begynte å blø igjen når sønnen min var rundt 6 mnd., siden kroppen kan produsere mindre melk ved bruk av p-ring. Jeg begynte å blø igjen for tre uker siden og satte dermed inn ringen, men det er igjen kraftige blødninger som ikke vil gi seg. Før svangerskapet hadde jeg vonde menssmerter, men det har jeg ikke nå. I morgen skal jeg ta ut ringen og egentlig få «mensen» om noen dager. Hva er grunnen til at jeg blør så mye og er det egentlig mensen jeg har? I og med at jeg tok keisersnitt, så sa fastlegen min at det ikke var nødvendig med underlivsundersøkelse da jeg var på seksukerskontroll etter fødsel. Jeg tok celleprøve tidlig i svangerskapet, som ikke viste noe. Dette er mitt første barn.

Kvinne 26
Svar

Hei.


Alt i alt mener jeg det helt klart er mest sannsynlig at dine blødningsforstyrrelser har hormonelle årsaker. Det kan være din egen hormonstatus som ikke har stabilisert seg etter fødselen ennå, og det kan være (hormonelle) bivirkninger av Nuvaring i tillegg, for den har blødninger som kjent bivirkning. 

Det er mulig at hormonspiral kan være det best egnede for deg nå, både for prevensjon og for å stoppe blødningene. Det kan brukes når du ammer.

Jeg synes at du skal ta kontakt med fastlegen din for dette nå, for å diskutere om du bør sette inn spiral nå, evt i tillegg gynekolog for en vaginal ultralyd for se om der mot formodning skulle være andre årsaker til blødningen, som f.eks. muskelknuter eller annen sykdom i livmorslimhinnen.

Håper det var greit svar og råd som du kan følge. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-