Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Underlivssmerter og p-piller

Spørsmål

Hei igjen! Var kanskje litt utydelig! Har ikke hatt smerter når jeg gikk på p pillen! Men etter at jeg sluttet så oppstod smertene etter 1-2 uker! Da begynte det med smerter i korsryggen som forplantet seg ned til endetarm/livmor føles det ut som! Et slags press og smerter! Dette har vart i ca en uke! Smertene ble så ubehagelige at jeg valgte å begynne på p pillen igjen for 2 dager siden! Nå er alle de smertene Vekke plutselig! Syns det er rart at dette ikke skal ha en sammenheng? Problemet mitt er at jeg er redd dette kan være noe alvorlig som f eks kreft? Og nei jeg har ingen symptomer på corona så det kan ikke være det..tok forøvrig vaksinen for ca. 1 mnd siden. Og med u-ex så mener jeg benene da det er der jeg også hatt diffuse smerter.

Kvinne 29
Svar

  

Jeg husker ditt forrige spørsmål, men har nå fått utdyping. Oppsummering:

  • Brukt p-pille i 10 år, ingen smerter
  • Stoppet med p-pillen
  • Etter 1-2 uker smerter i rygg, underliv og smerter i beina
  • Smertene varte en uke, men du startet så opp med p-pille igjen
  • Etter to dager forsvant smertene

Du er corona-vaksinert. Du mener at det må være sammenheng mellom stopp med p-pille og smertene. Du er redd for kreft.

Som sagt, jeg har gitt to mulige forklaringer, men det du nå forteller styrker min oppfattelse av at det er tilfeldig sammenheng. Dine symptomer er ikke tegn på  kreft, og ‘kreftsmerter’ kan ikke behandles med p-pille.

Så jeg synes det er all mulig grunn til å ta det helt med ro. Dine symptomer er absolutt ikke tegn på noe alvorlig. Jeg håper at du får en god påske uten bekymringer.

Vennlig hilsen Mette