image: Underlivssmerter, hva kan være årsaken?

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Underlivssmerter, hva kan være årsaken?

Spørsmål

Jeg har PCOS, og har hatt smerter og feber i en og en halv måned. Jeg har vært hos fastlegen min og tatt noen blodprøver og urinprøve. Legen sa at alt var normalt . Men smertene fortsatte og det var ingen bedring.

Så jeg gikk til en privat gynekolog som tok ulrtalydundersøkelse som ifølge gynekologen viste at en cyste på eggstokkene hadde sprukket. Også sa gynekologen at det kommer til å bli bedre etter at jeg får menstruasjon. Noen dager senere fikk jeg mens, men likevel hadde jeg fortsatt smerter og feber.

Så jeg lurer på om dere kunne hjelpe meg med å finne en løsning og behandling til mitt problem for jeg ikke orker mer å leve med sånne smerter.

Kvinne 24
Svar

Nå forteller du ikke hvor høy feber du har og ikke hvor du har smerter. Jeg tror ikke cysten har relasjon til feber eller smerter.

Det som er vanligste «gynekologiske» årsak til feber og smerter er egglederbetennelse. Da vil det ofte være utflod og ømhet ved underlivsundersøkelsen. Blodprøven CRP vil være forhøyet. Man kan ikke se slik betennelse med ultralyd.

Hyppigste årsak til egglederbetennelse er chlamydia.

Hvis du ikke blir bedre, så bør du få en ny vurdering hos gynekologen. Ved smerter som varer over mange måneder, kan det bli aktuelt med laparoskopi (‘kikkhullsundersøkelse’ i narkose).

God bedring, hilsen Mette