Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Underlivssmerter etter hysterektomi

Spørsmål

Hei Mette! Eg fikk hysterektomi i november 2019 pga sterke smerter hele tiden. Det var bare eggstokkene som er behøldet. De sa at de fant endo i livmor men ikke utenfor. Eg hadde noen måneder uten smerte etter operasjon men for en uke siden fikk eg de samme smerter som før. Eg lurer på hva kan det være. Mvh Nomi

Kvinne 45
Svar

  

Dessverre vil fjerning av livmoren ikke alltid bedre underlivssmerter, spesielt ikke hvis det er kroniske smerter, altså også smerter utenom menstruasjonen. Det er tydeligvis ikke påvist endometriose i bukhulen og eggstokkene var tilsynelatende normale. Det er derfor lite sannsynlig at det kan være noe med underlivet, altså en gynekologisk sykdom.

Da det ikke er noen informasjon om hvor lenge du har hatt smerter og hvilke undersøkelser du evt. har vært igjennom, har jeg ikke forslag til andre mulige årsaker. Hvis du er grundig undersøkt med hensyn til tarmsystemet, skjelett og urinveier uten at man har påvist noe som kan forklare smertene, så kan det bli aktuelt å henvise deg til et ‘smertesenter’ med et tverrfaglig ekspertteam.

Jeg håper at du kan få hjelp. 

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-