Underlivsinfeksjoner

Spørsmål

Jeg har de siste to årene vært utrolig plaget med underlivet. Jeg har vært hos lege 6-7 ganger. Jeg har fått diagnose underlivssopp og bakteriell vignose. Jeg har tatt utalllige pencilinkurer, både i tablettform og vaginalt, samt 5-6 canistenkurer. Jeg har en fast partner, og har hatt det i hele perioden. Problemet er at jeg blir bra etter behandlingene, men plagene kommer tilbake etter jeg har hatt samleie med min partner. Jeg har også blitt testet mot andre kjønnsykdommer. Jeg tror jeg ble smittet med Herpes for ca. 1 år siden, og har hatt 3 kraftige utbrudd.
Jeg ønsker også å nevne at jeg i den siste tiden har vært utrolig trøtt og uopplagt. Samtidig har jeg fått sviende sår inne i munnen, under leppen i underkjeven og i overkjeven.

Dette gjør meg veldig urolig og fortvilet. Min samboer bedyrer at han ikke er utro. Jeg setter utrolig pris på om du har et svar

Relevante sykdommer/medisiner: Herpes

Kvinne, 32 år

Svar

Du skriver at du de siste 2 årene "har vært utrolig plaget med underlivet", men du nevner dessverre ikke hvilke plager det er. Derfor er det umulig å kommentere det. Det er så mange avvik som kan gi de forskjelligste plager.
Hvis du ikke har vært hos gynekolog eller hudspesialist,føler jeg det kunne være en tanke. Bor du i Oslo/Østlandet, kunne du også bli henvist til Rikshospitalets "Vulvaklinikk". De er spisskompetente på betenelser/lidelser i ytre kjønnsdeler.