Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uforklarlige magesmerter

Spørsmål

Hei jeg har de siste 6 ukene gått og kjent på et konstant ubehag i underliv og nedre del av rygg. Det føles som at noe strammer/kniper og gir smerter. Jeg klarer ikke ha noen klær som strammer på underlivet. Det er ont når jeg trykker i navle området og under. Ubehaget kan minne om graviditet de første ukene.....vel, det er jeg ikke siden jeg har vært i overgangsalder mange år. Mista mensen da jeg var 41år,og nå er jeg 49år. Kan og tilføye at jeg sliter med smerter i skuldre, rygg, hofter (hofteoperert i 3års alder) Har og hatt det tøft psykisk i perioder. Har vært hos min lege og gjennomført blodprøver, crp, urinprøve, avføringsprøve. Alt ok, bortsett fra usikre funn av blod i avføring. Av utredning har jeg vært hos gynekolog og tatt ultralyd, spesialist og gjennomført gastroskopi og colonoskopi. Colonoskopi undersøkelsen var svært smertefull for meg, spesielt i underlivet. Men ingen funn. Nå mener min lege at jeg skal avvent å se om ting normalisere seg og blir bra av seg selv. Han sier jeg kan ta smertestillende 4 gang pr. dag, noe som ikke lindrer mitt ubehag. Sån som situasjon er nå føler jeg meg engstelig og avvist. Jeg kjenner på at noe ikke stemmer. Så jeg lurer på om du kanskje kan komme med noen tips på evt hva det kan være eller hvilken vei jeg kan gå nå for å finne ut av mine problemer?

Kvinne 49
Svar

  

Hvis du aldri før har hatt smerter i mageregionen, så må man mistenke at et eller annet er som det ikke skal være. 

Som gynekolog tenker jeg på om det kan være svulster på eggstokkene (i verste fall ondartede), men jeg ser at du har hatt en ultralydundersøkelse som har vært normal. Hvis det er lenge siden den er utført, så kanskje den skulle gjentas, evt. hos annen lege som ‘second opinion’? Ultralyd er beste måte for å undersøke eggstokkene. 

Blod i avføring er et tegn som må følges opp, og du har hatt både gastroskopi og colonoskopi med negativt resultat, dvs. intet unormalt påvist.

Har du diskutert med din fastlege om evt. å få CT undersøkelse av nedre del av magen?

Jeg bemerker at du også har smerter andre steder som skuldre, hofter og rygg. Du kom meget tidlig i overgangsalder, og hvis du ikke har fått østrogenbehandling, så har du øket risiko for benskjørhet. Det kan undersøkes ved en beinmåling (BMD). 

Det var de tanker som jeg har gjort om din tilstand. Trist at du skal følge deg avvist. Den ‘indre følelse’ er viktig å følge.

Daglig bruk av smertestillende er ikke en god løsning, og det hjelper jo heller ikke.

Jeg håper du kan få hjelp til å finne årsaken og få rett behandling.

Vennlig hilsen Mette