Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tykk, kremaktig utflod med litt spesiell lukt

Spørsmål

Hei. Har et spørsmål rundt utflod. Jeg er i 20-årene, fikk mensen da jeg gikk i sjuende klasse, og har hatt lik utflod i alle år, helt til i fjor sommer. Den har alltid vært ganske blank og slimete i konsistensen, men endret seg etter et seksuelt forhold i fjor. Trodde i utgangspunktet det var bakteriell vaginose; behandlet mot det, selv om legen ikke fant bakterier som tydet på det. Den ekle lukten forsvant etter den behandlingen, men konsistensen gikk ikke tilbake til det vanlige. Har også behandlet mot sopp et par ganger uten at det gjør noen forskjell, samt. har prøvd med melkesyretabletter. Har gått på Yasminelle p-piller i flere år, så det er ikke det som har forårsaket endringen. Har blitt sjekket for kjønnssykdommer. Utfloden nå er kremaktig i konsistens, den er jevn, men tykk. Synes den lukter rart, litt mindre friskt enn som den har brukt å være kanskje? Smaken er også endret (til det verre), så lar ikke partnere utføre oralsex på meg lenger. Legen finner ikke ut noe, men jeg opplever det som belastende at det har blitt sånn.

Kvinne 27
Svar

Det er ikke så enkelt å vurdere utflod uten å undersøke deg. Så jeg må ta det generelt.

Det er store variasjoner innen det som anses for normal utflod. Normalt er utflod syrlig (som surmelk) på grunn av de normale melkesyrebakterier, og surhetsgraden er under 4,5 (man kan sjekke med lakmuspapir som kan kjøpes apotek). Mengden vil variere gjennom syklus, og kan påvirkes av p-piller.

Ved bakteriell vaginose (BV) er utflod grålig og flytende, pH over 4,5, det er karakteristisk fiskelukt, evt. etter tilsetting av kalilut til utflodsprøve. Ved mikroskopi ses et karakteristisk bilde, BV påvises ikke ved bakteriedyrkning.

Ved klamydiainfeksjon kan det være ofte blodig utflod.

Ved sopp er det klumpet og hvit utflod, som cottage cheese, og ofte også kløe i underlivet.

Det du beskriver tyder ikke på noe unormalt og kan neppe påvirkes ved ‘behandling’.

Har du snakket med din partner om ditt problem? Det er ikke sikkert at det er et problem?

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-