Trichomonas-infeksjon

Spørsmål

Symptomer: Kløe og svie i underlivet, tykk gulaktig og illeluktende utflod, svie ved vannlating. Har brukt Cannesten i 2 uker, med moderat bedring (lukten er borte, klør ikke, men når jeg stopper å ta salven, kommer kløen tilbake).

Legen mente jeg hadde Trichomonas Vaginalis, og jeg lurer da på:
- Smitter den kun ved seksuell omgang? (er gift og har kun hatt en partner i 7 år, mannen min sier han ikke har vært utro)
- Har jeg blitt smittet rett før symptomene, eller kan jeg ha hatt dette lenge uten symptomer?
- Siden jeg ammer, fikk jeg kun stikkpiller. Men, må ikke mannen min også behandles med tabletter?
- Bør jeg vente med behandling til svar på prøvene foreligger, i tilfelle det er noe annet (det var forferdelig mange bivirkninger av preparatet)?
- Tar det vanligvis lang til å få svar på prøvene?

På forhånd tusen takk for hjelpen!

Relevante sykdommer/medisiner: Jeg har fått "Flagyl vagatorier" til behandling mot Trichomonas vaginalis

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Diagnosen Trichomonas er det lettest å stille ved direkte mikroskopering på legens kontor. Hvis dette ikke er gjort, og det kun er en mistanke om Trichomonas, må du vente på dyrkningssvar. Det k a n tenkes at mikroben kan overføres på annen måte (håndklær, uhygieniske WC, m.m.), men den regnes som en seksuelt overført mikrobe. Derfor bør begge partnere behandles. Trichomonas kan ligge latent i lang tid (måneder-år?).
Flagyl bør ikke brukes under amming, heller ikke som vagitorier. Foreligger trichomonas, bør du derfor pumpe og kassere melken til kuren er over.