Trichomonas-infeksjon

Spørsmål

Symptomer: Kløe og svie i underlivet, tykk gulaktig og illeluktende utflod, svie ved vannlating. Har brukt Cannesten i 2 uker, med moderat bedring (lukten er borte, klør ikke, men når jeg stopper å ta salven, kommer kløen tilbake).

Legen mente jeg hadde Trichomonas Vaginalis, og jeg lurer da på:
- Smitter den kun ved seksuell omgang? (er gift og har kun hatt en partner i 7 år, mannen min sier han ikke har vært utro)
- Har jeg blitt smittet rett før symptomene, eller kan jeg ha hatt dette lenge uten symptomer?
- Siden jeg ammer, fikk jeg kun stikkpiller. Men, må ikke mannen min også behandles med tabletter?
- Bør jeg vente med behandling til svar på prøvene foreligger, i tilfelle det er noe annet (det var forferdelig mange bivirkninger av preparatet)?
- Tar det vanligvis lang til å få svar på prøvene?

På forhånd tusen takk for hjelpen!

Relevante sykdommer/medisiner: Jeg har fått "Flagyl vagatorier" til behandling mot Trichomonas vaginalis

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Diagnosen Trichomonas er det lettest å stille ved direkte mikroskopering på legens kontor. Hvis dette ikke er gjort, og det kun er en mistanke om Trichomonas, må du vente på dyrkningssvar. Det k a n tenkes at mikroben kan overføres på annen måte (håndklær, uhygieniske WC, m.m.), men den regnes som en seksuelt overført mikrobe. Derfor bør begge partnere behandles. Trichomonas kan ligge latent i lang tid (måneder-år?).
Flagyl bør ikke brukes under amming, heller ikke som vagitorier. Foreligger trichomonas, bør du derfor pumpe og kassere melken til kuren er over.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn