Tilbakevendende candida

Spørsmål

Hatt spiral(Kobber) i 5 år uten plager. byttet i fjor vår, uten opphold. I fjor høst ble jeg plaget med kløe nedentil som kom og gikk. fikk etterhvert behandling for en streptokokkinfeksjon. ble da bra et par mnd.Tok også da celleprøver. siden februar hatt soppinfeksjon ca en til to uker før mens hver mnd.På klitoris blir det små runde, røde flekker.Hva kan dette være? har vært hos lege flere ganger, bakterieprøver viser bare oppvekst av candida, men jeg jeg er så lei av å ha dette hver mnd. prøvd yoghurt naturell, melkesyrekapsler. diflukan stikkpille.Bør jeg ta ut spiralen og være uten en stund? Kan den være årsaken? Kan mannen min være smittebærer? Han er omskjært så det er vel lite sannsynlig? Det er jo merkelig at det kun kommer før mens, er det hormonelt?

Relevante sykdommer/medisiner: seroxat 5 mg

Kvinne, 33 år

Svar

Jeg tror du har en underbehandlet soppinfeksjon (som ikke har noe med spiralen å gjøre). Foreslår at du svelger 2 Tabl. Diflucan med 3 dager mellom hver tablett. Dette kan - om nødvenig gjøres 1 gang pr. uke i 4 uker (selv om det blir dyrt). I tillegg bør du kontinuerlig i 4-6 uker bruke krem mot soppinfeksjon. Pass på at du anvender den i hele skrittet - fra øverst i rumpesprekken og rundt endetarmen i tillegg til ytre kjønnsdeler. Det er vanlig at tilbakevendende soppinfeksjoner kommer fra tarm. Jeg anbefaler derfor også å bruke kremen rundt endetarmen når en har vasket seg etter avføring.Yoghurt og melkesyrebakterier (Ecovag) har ingen effekt på soppinfeksjon. Det er usannssynlig at mannen din er smittekilde, hvis ikke han har forandringer på penis. God bedring!