Symptomer på infeksjon?

Spørsmål

Hei(kan være dette spørsmålet skulle vært sendt til gynekologen)

Jeg tror jeg har en kjønnsykdom, symptomene er kløe(av og til), verk/smerte i underlivet(utenom menstruasjon), "støtsmerte" ved samleie, mørk/tykk utflod og ubehagelig lukt(minner om aceton(ketonlegemer)).

Jeg har normal mensturasjon hver 28 dag i 3-5 dager.Jeg har vært sammen med kjæresten min i 5 år og ikke hatt samleie med noen andre(vi bruker ikke kondom).
Har hatt disse symptomene lenge(lengre enn 6 mnd), har ikke vært hos lege, da jeg synes det er veldig flaut(har aldri hatt gynekologisk undersøkelse). Spørsmålet mitt er hvilken kjønnsykdom dette kan være? (er redd det er en kjønnssykdom som kan gjøre meg steril eller føre til kreft)

Relevante sykdommer/medisiner: P-piller(yasmin)

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kløe i underlivet er som regel ensbetydende med soppinfeksjon, hvis det ikke foreligger allergi, eksem, psoriasis el. andre hudsykdommer. Tilstanden er enkel å behandle, enten lokalt eller med tabletter å svelge.
Luktende utflod med konsistens/farge-forandring tyder på en ubalanse i bakteriesammensetningen (vaginose). Dette kan behandles lokalt. Jeg har ikke anledning til å angi preparatnavn. At du har smerter, støtsmerter og verk, er vanskelig å tolke uten undersøkelse, så du bør ta fornuften fatt og oppsøke din lege for disse tilstandene!