Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Symptomer etter eggløsning og mulighet for graviditet.

Spørsmål

Hei. Jeg prøver å bli gravid gjennom IVF, men foreløpig har vi ikke lykkes. Derfor lurer jeg på om følgende symptomer gjennom en vanlig syklus er normal: har normal sykluslengde og stabil menstruasjon. Etter ca 8-9 dager etter eggløsning får jeg en slags sårhet nedentil som kommer og blir borte igjen ganske kjapt. Hormonell hodepine ca dag 10 etter eggløsning og ny hodepine igjen rett før mensen. Samt ny sårhet nedentil rett før mensen starter. Dette er tydelig tegn på at en graviditet ikke har oppstått hos meg. Er dette normalt? Vanskelig å formulere dette, men lurer svært på om sånne typiske tegn som sårhet på akkurat de samme dagene i syklusen er noe ødeleggende eller hva det kommer av. Er det noe jeg bør sjekke? Bakteriell prøve? Eller er det bare slimhinner som blir såre innimellom?

Kvinne 37
Svar

  

Først det med sårhet. Jeg er  tilbøyelig til å tro at det er tilfeldig at det kommer på bestemte tider i syklus. Det er ikke grunn til bakterieundersøkelse.

Med hensyn til hodepine i perioden mellom eggløsning og menstruasjon, så kan det være ledd i det som betegnes PMS. Det er plager som kommer i siste halvpart av syklus og som er relatert til hormonene som dominerer i denne perioden, spesielt progesteron som er hormonet som dannes eter eggløsning. Det kan ikke være tegn på at du ikke er blitt gravid, for hormonene sist i syklus er de samme, uansett om du er gravid eller ikke gravid.

Når du er i IVF-behandling, så styres dine hormoner av behandlingen du får og andre forhold som sårhet og hodepine spiller ingen rolle. 

Du er 37 år, og da kan det ta lenger tid å oppnå graviditet, både med og uten IVF.

Lykke til, vennlig hilsen Mette