Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Symptomer både fra tarm og kvinnelige kjønnsorganer

Spørsmål

Hei. Ble slankeoperert 2018. September 2019 veide jeg 59 kg. November 2019 ble jeg forstoppet. Har ikke vært noe forstoppet tidligere. Var forstoppet i over en uke. Det ble så vondt til slutt at jeg fikk sterke smerter av alt jeg spiste. Smerter som kom fra buken. Da jeg til slutt tok stikkpille, så fikk jeg gått på do. Men det var veldig store mengder som kom. Etter dette har jeg bare vært plaget. I starten(etter stikkpille) så var det store mengder avføring hver gang. Ikke hardt, men løs og tykk avføring. Så vekslet det mellom forstoppelse og diare. Da jeg var forstoppet kjente jeg trang til å gå på do, og kjente det var avføring i endetarmen, men fikk det ikke ut. Måtte ofte stå oppreist for å presse, da jeg følte avføringen kom mer ut da. Så var det en periode med bare diare. Har tatt lactulose hver dag og tar stikkpiller av og til. I januar/februar fikk jeg ryggsmerter. Et punkt høyre side rett ved ryggraden. Sov på rygg om natta pga smerter. Smerter i buk bare økte på. Opplevde også smerter fra underliv og smerter ved sex. I slutten av februar begynte magen å vokse, nedre del under navlen. Å spise mat ga smerter og jeg ble fort mett. Jeg veide 52 kg. I mai tok jeg CT scanning av buken. Bare mye avføring i tarmen. Fra mai til nå har helsen blitt forverret. Jeg har tatt movicol i perioder. Jeg går turer, spiser mye fiber, drikker rikelig, spiser svisker, kiwi,pære. Avføringen kommer ned til endetarm, men får ikke presset det ut. Ligger konstant avføring der. Ryggsmertene blir bare verre. Paracet eller hvile har ingen effekt. April ble mens syklus lengre. Må ofte urinere, går på do ca 13 ganger daglig. Kjente en kul under kjønnsleppe i mars. Nå august hadde den vokst, har siden da vært hoven i hele underliv. Kulen er nå avlang og vokser inn i lysken. Buk er hoven.Veier nå 48. Jern, b12, hvite og røde blodlegemer har blitt litt lavt. Mens er nå 2 uker for sen. Har du tanker om hva dette kan være?Hemofec neg. Kalprotektin lett forhøyet.Blitt henvist til rektoskopi

Kvinne 25
Svar

Hei.


Dine magesymptomer blir utredet med rektoskopi, og det er bra. Men du har jo også symptomer fra kvinnelige kjønnsorganer, både kulen du beskriver, hevelse i underlivet og hyppig vannlating.  Det utredes ikke med rektoskopi. 

Vi vet også at endetarmen og de indre kvinnelige kjønnsorganene ligger helt inntil hverandre, og kan påvirke hverandres funksjon. Dvs at sykdom i kvinnelige kjønnsorganer kan påvirke tømming av endetarmen, for eksempel i form av mekanisk hinder. 

Det er relativt uttalte symptomer du har fra underlivet, og du må derfor umiddelbart bli undersøkt av dette hos gynekolog, inklusiv innvendig ultralyd. 

Du spør om hva jeg tenker dette kan være. Jeg tenker det er feil å bli konkret på konkrete diagnoser her, for det som teller er det du skal gjøre nå, og det har jeg altså gitt det viktige råd om her, og de må du følge.

Ta snarest kontakt med fastlegen din, eller om du har mulighet til å oppsøke en gynekolog direkte, kan du naturligvis gjøre det også. 

Lykke til.