Svie vagina

Spørsmål

Jeg har i lengre tid slitt med svie ytterst i skjeden. Alt av prøver er negative, og canesten prøvd. Mandag var jeg litt i desperasjon på ny undersøkelse, pga mrnsmurringer og svie. Alt fint. Men som et siste forsøk fikk jeg azitromycin, 1 tab + 4 halve, jeg nesten tagg meg til det. Jeg har kobberspiral og opplever innimellom mindre blødning ved eggløsning. Noe jeg hadde mandag. Men etter undersøkelse og medisin så har blødningen gått over i menstruasjon, den tiltar og avtar ikke. Klødde/svidde også ekstra i går natt. Kan det være medisinen? Slitne slimhinner? Når bør jeg kontakte lege om blødningen? Jeg har to halve tab igjen, og forventer egentlig mensen om 1,5 uke

Kvinne 38
Svar

Hei! Azitromycin påvirker ikke blødning og mens syklus. Det at du fikk tidligere blødning som vedvarer må ha en annen forklaring. Du har svie som utrykk for såre slimhinner. Det kan skyldes ubalanse i normalflora i vagina. Lukter det? Utflod? Bakteriell vaginose kan gi typisk fiske lukt og utflod. Behandlingen er flagyl. Andre bakterielle infeksjoner/overvekst er også mulig. Er det tatt prøver på det?  jeg antar at prøver på kjønnsykdom er tatt. tidlig mens kan skyldes hormonelle forstyrrelser. når du skal kontakte lege ang blødning, er det avhengig av hvor store blødningene er. Taper du såpass med blod at du blir slapp skal du absolutt kontakte lege. Noen kan ha langvarige blødninger uten at de er spseilet store. Det trenger ikke behandling. Vagitorier med melkesyrebakterier for å gjenopprette normalflora kan forsøkes. Det har de på apotek.