Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Store blødninger etter opphold av Microgynon/Oralcon

Spørsmål

Jeg går på Microgynon pga store blødninger. Dag 5 ut i brettet mister jeg brettet og det går 3 dager før jeg får tak i nytt. Nå Oralcon siden Microgynon skal opphøre. Jeg har nå fått store blødinger. Er dette pga de manglende tablettene så tidlig i syklusen eller er det noe å bekymre seg for?

Svar

Hei kvinne 36.

Du forteller at du bruker Microgynon p-piller, og nå går over på Oralcon (som er det samme, bare en annen produsent/et annet navn). Dag 5 ut i brettet mistet du brettet, og det gikk 3 dager før du fikk tak i nytt. Det er da helt naturlig at du da får blødninger når det blir et opphold. Du forteller at du fra tidligere bruker Microgynon nettopp mot store blødninger, så at det nå blør mye høres ikke bekymringsverdig ut. Når du nå starter opp igjen med Oralcon skal blødningen etterhvert opphøre, og alt skal bli som normalt etter en tid. Når det først har blitt litt kluss med p-pillene som skal tas hver dag, helst på ca samme tidspunkt, kan det hende det går noen dager til uker før alt retter seg igjen.
Om du derimot blør mer enn det som er vanlig hos deg, og/eller det tilkommer kramper, smerter eller nedsatt allmenntilstand er det derimot grunn til å oppsøke lege for en sjekk. Ellers vil jeg råde deg til å smøre deg med tålmodighet, ta tablettene som anvist og vente til det retter seg.
Husk bruk av kondom som beskyttelse mot graviditet de neste 2 ukene dersom du er seksuelt aktiv, siden du har hatt dette oppholdet. Lykke til!

Med vennlig hilsen
Thea Steinert

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-