Stikkende mens

Spørsmål

Jeg venter mens om en uke, og har siden før El hatt litt stikking. Dette kommer nok av kommende El(eggløsning). Men nå etter El så har det skikkelig vært "knivkrig" for å beskrive det. Om jeg feks sitter på en stol med et ben over det andre så stikker det noe veldig. Om jeg ligger i sofaen på siden med arm og overkropp på armlenet og har begge bena over hverandre oppi sofaen må jeg legge en hånd på nedre mage del for at det skal slutte å gjøre vondt. Kommer noe alla krampe lignende etter en stund. Nå har det vært slikt på høyre side i 2.3 dager og venstre side før det i ca 1-2 dager. Smertene er der nede mot egglederene mener jeg. Merker det oxo godt om jeg strekker meg eller ligger på magen når jeg skal sove.. (samme om jeg ligger på siden)
Men i dag kjenner jeg også litt-men i tilegg er jeg lemster i magen.(ikke trent de siste dagene så ikke derfor jeg er lemster) Har aldri opplevd dette før og lurer på hva det kan være.

Har en samboer og vi bruker ikke prevensjon. Jeg er bare 5 DPO, vi fører chart og temper pga vi ønsker å bli gravide. I dag sank tempen. (Ligger på ca 11 i LF (luteal fase))

Lurer på hva dette kan være da jeg ikke har opplevd slik stikking/"knivkrig" før..

Håper du kan gi meg noen ord på eks hva det kan være. Lettere å ta videre kontakt med lege da synes jeg..

Takk for kjempe fine sider.. På forhånd takk..

Relevante sykdommer/medisiner: Ingen medisiner.

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Smerter rundt eggløsningstidspunktet er et eget syndrom som man gjerne kaller ved det tyske ordet "Mittelschmerz", som betyr smerter midt i syklusen. Typisk gjør det vondt noen dager før eggløsningen, men det du beskriver er jo egentlig mer enn vanlige eggløsningssmerter. Det kan være at du har ekstra sterke smerter, men det kan også være andre årsaker, feks infeksjon nedentil eller unormale forandringer i eggstokk eller livmor som gir dette. Som du sikkert skjønner er det vanskelig å gjøre en vurdering av dette over internett, så det blir litt generelle funderinger over temaet.

I denne regionen ligger jo også blære, blindtarm, tykktarm og endetarm, men det synes ikke som du har symptomer fra disse, og i og med at det er knyttet til eggløsningen synes jeg en GU og en vaginal ultralyd er et fornuftig sted å begynne utredningen.

Jeg har ikke mistanke om at dette representerer noe farlig som feks kreft, men det kan tenkes at plagene kan identifiseres og rettes på, så jeg synes absolutt du skal ta deg en tur til lege.

Endometriose er en annen årsak som må vurderes, den diagnosen går ut på at det er slimhinne fra livmoren andre steder i buken enn i livmoren, og denne vil kunne forandre seg i takt med menstruasjonssyklusen. Imidlertid oppstår det da helst symptomer i forbindelse med menstruasjonen.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn