Sterke smerter i underlivet, blødning, utflod.

Spørsmål

Hei. Jeg satte inn en kobberspiral i november 2016. Ettersom jeg aldri har opplevd å ha menssmerter eller store blødninger, anså jeg ikke dette som et problem. Jeg har tidligere prøvd p-piller, minipiller, p-stav og p-ring, men opplevde å bli deprimert av alle disse prevensjonsmidlene. Til nå har kobberspiralen fungert veldig fint. Jeg plages ikke med hverken store blødninger eller menssmerter. På søndag derimot fikk jeg kraftige smerter etter sex. Jeg fikk kraftige "stikk" i livmoren, og det verket ned i skjeden og endetarmsområdet. Verken var så intens at jeg ikke klarte å stå oppreist. Jeg måtte også kaste opp, og dette var også smertefullt, da jeg fikk sammentrekninger nederst i magen. Det kom forøvrig noe friskt blod ut, uten at jeg forventet mens. Det er nå torsdag, og smertene i livmor/skjede kommer og går ennå. Jeg kan ikke ligge på ryggen, da dette gjør smertene uutholdelige. Jeg har brunlig utflod, noe jeg har hatt siden søndag. Jeg har også vært veldig oppblåst i magen. Det gjør ikke direkte vondt å tisse, men det er vondt når strålen nærmer seg slutten, fordi jeg presser litt mer da for å få alt ut. Jeg tisser også mye. Ettersom jeg aldri har hatt noe særlig menssmerter tidligere (har hatt ubetydelige vondter i korsryggen, og små stikk i livmoren) vet jeg ikke om det jeg opplever nå er virkelige menssmerter. Jeg synes i tilfellet at det er merkelig å få så store smerter etter å ha gått med kobberspiral smertefritt i snart 6 måneder. Det jeg lurer på er om jeg kan ha fått betennelse, om spiralen har "vandret" eller om jeg har blitt gravid utenfor livmoren? Jeg har ikke fått time hos legen før om to uker, men jeg holder ikke ut disse smertene om disse vedvarer! Jeg vegrer meg også litt for å gå til legen dersom disse grusomme smertene er noe som er helt normalt.

Er forøvrig i et fast forhold, og har ingen historikk med sykdom eller medisiner.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har stilt ditt spørsmål til sexologen, som ikke mente det var hans fagfelt. Derfor får du i stedet svar fra meg som almenlege.

Dette skjedde søndag, sier du, og det er i skrivende stund en uke siden. Du skrev til oss på torsdag. Mye kan ha skjedd på den tid, det kan ha gått over, du kan ha blitt verre, kanskje du har vært hos lege / legevakt?

Jeg må uansett bare kommentere ut fra det du skriver her.
Dette behøver ikke å ha med spiralen å gjøre. Det kan skyldes infeksjon, jfr utflod, og naturligvis skal en tenke på graviditet utenfor livmoren også, med sterke smerter i underlivet av ukjent årsak, kombinert med blødning. Det kan ha med spiralen å gjøre, en mulighet er at den er på vei ut og sitter halvveis ut i livmorhalsåpningen. Det har imidlertid liten praktisk nytteverdi for deg med enhver spekulering omkring årsaker, både fra din og min side.

Det eneste du trenger, er legehjelp her og nå, om ikke du har fått det ennå. Du må bli undersøkt, få stilt en diagnose, få avkreftet evt farlige ting, og få behandling avhengig av årsaken.
(Er alt greit igjen, så faller selvfølgelig det rådet vekk.)

Det er fullstendig uakseptabelt å vente to uker for legehjelp for sterke underlivssmerter og blødning, av ukjent årsak. Infeksjon og graviditet utenfor livmoren er jo reelle muligheter, og det skal du selvfølgelig ikke vente med å få diagnostisert eller å få avkreftet.
Din fastelege har plikt til å yte deg øyeblikkelig hjelp når det er nødvendig, og det er det her.
Om du i dag søndag fremdeles har smerter, så skal du gå rett på legevakten her og nå.

Du sier at du vegrer deg litt for å gå til legen dersom disse grusomme smertene er noe som er helt normalt. Det er det selvfølgelig og åpenbart ikke. Grusomme smerter i underlivet er alt annet enn normalt, og det er et tegn på mulig sykdom, "inntil det motsatte er bevist".

Lykke til og god bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-