Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sterke smerter etter operasjon med fjerning av livmoren. Mulig nerveskade?

Spørsmål

Hei! -1999 Påvist endometriose etter lapraskopi. Ingen plager i alle år pga p-pillebruk. -2007 Konisert pga grove celleforandringer. -2019 Påvist store myomer etter blødninger, henvist til hysterektomi. Operert juli 2019 ved snitt pga stor livmor. Livmorhals, eggledere også fjernet. Kirurg så ikke noe endometriosevev ellers i buken. - 6 uker etterpå, blødning pga et større hematom i skjeden. Kontroll på sykehus. -3 mnd etter operasjon, kontroll sykehus pga vedvarende sterke smerter, våkner pga smerter om natten. CT- ingen funn. GU-ingen funn. Forsøker med hyppige injeksjoner med Depo-Vera. -6 mnd etter operasjon, henvist til lapraskopi. Lapraskopi- Før operasjon sier en kirurg at hun mistenker nerveskade. Adheranser på den ene eggstokken som hadde "strukket den" ble fjernet, adheranse mellom toppen av skjeden og tarmen fjernet. Adheranser mellom skjede og blære, ble ikke fjernet. Ble heller ikke her sett endometriosevev. -9 mnd etter operasjon, ny kontroll. Fortsatt store smerter, henvist til MR som jeg venter på. Denne legen avfeier nerveskade da jeg ikke har noen utstrålinger ned i bena. Begynner å jobbe etter ca 10 mnd etter operasjon. Aktiv jobb, og klarer da ikke annet etterpå. Smertene sitter i området ved blæren, altså bak symfyseben inne i magen. En brennende, verkende smerte. Det øker ved aktivitet. Klarer ikke og ha på bukser, for det klemmer og utløser smerter. Ligger jeg stille i flere timer så roer det seg. Det har blitt noe bedre de siste mnd da jeg klarer å jobbe og ikke er sengeliggende hele tiden. Frustrerende for meg og de rundt meg at jeg ikke har overskudd til annet enn jobb. Smertestillende: Paracet og Ibux pga allergi, neste steg ville være morfin og det er uaktuelt. Trenger råd til spesialist i Norge eller utlandet som kan hjelpe meg med å finne årsak/behandling. På forhånd takk for svar.

Kvinne 40
Svar

  

Det du beskriver med en lokalisert, brennende smerte får meg til å tenke på at det kan være en nerveskade som ikke er uvanlig etter en bukoperasjon. Et typisk symptom er som du beskriver at man ikke kan ha trykk av stramme klær. Smerten behøver ikke nødvendigvis å stråle ut i beina. En nerveskade vil ikke kunne ses ved laparoskopi, ved CT eller ved MR. Diagnosen stilles ved en klinisk undersøkelse som evt. kan foretas av neurolog eller ved en smerteklinikk. Det er ikke vanlig med sykmelding i 10 måneder etter en bukoperasjon. 

Endometriose eller sammenvoksinger gir ikke slike smerter, og jeg kan ikke se at det er grunn til at du bruker depo-provera som kan medføre bivirkninger. Det ble vel forsøkt på mistanke om at endometriose kunne være årsaken?

Jeg foreslår at du ber om henvisning til neurolog eller smerteklinikk. Det skulle ikke være nødvendig å søke til utlandet. I ventetiden kan du prøve legemiddel for nervesmerter som Gabapentin/Lyrica, hør med din fastlege om resept.

Har du tenkt på å få vurdert din sak i Norsk Pasientskadeerstatning? https://www.npe.no/

Det er enkelt å søke, du behøver ikke å gå gjennom din fastlege. Eksperter vil vurdere om det har skjedd en skade, men det er ikke alle skader som fører til erstatning.

Vennlig hilsen Mette

PS Hematomet (blodansamlingen) i skjeden kan ikke forklare smerten.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-