Søthunger og vektøkning

Spørsmål

Hei!
Jeg er en ung dame som etter å ha begynnt med p-piller i 1995 har lagt på meg 15 kg! Jeg er nå 75 kg og 168 cm høy. Etter å startet med P-pillene Trinordiol fikk jeg mye mer lyst på søtsaker enn tidligere. Nå føler jeg behov for å spise søtsaker hver dag og dette plager meg! Jeg har ikke skiftet p-piller noen gang. Jeg har hørt at det kommer en ny p-pille, Yasmin, i Mars. Kan dette være noe for meg? Jeg har dessuten hørt at det går ann ta ekstra krom(?)for å redusere/minsket denne hungeren etter søtsaker. Stemmer dette? Det er vanskelig når du føler at du må ha søtsaker hver dag! Jeg trener to ganger i uka og er i ganske bra form. Håper dere kan gi meg et lite vink om hva jeg bør gjøre. Tusen takk!

Sykdommer: Allergi mot Bjørk- og Gresspollen
Medisiner: Allergimedisin:Rhinocort og Clarityn
P-piller:Trinordiol/Trionetta

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det kan være tilfeldig at du fikk søthunger etter at du begynte med p-pillen. Siden vekten har gått så mye opp, bør du få tatt en undersøkelse på sukkerstoffskiftet og ev. andre hormoneffekter.

Det er riktig at Yasmin kommer 1. mars 2001. Studier viser at den gir mindre vektøkning enn andre p-piller, men du kan ikke regne med å redusere vekten på denne alene. Hvis du har normalt stoffskifte, blodsukker og normal sukkerbelastning, må du nok gå inn for et vanlig slankeregime, hvis du vil gå ned i vekt.

Jeg også kjent med undersøkelser som viser at krom reduserer sukkertrangen, men jeg har ikke sett seriøse studier på dette.

Det er vanskelig å gå ned i vekt med trening. Hvis du tar inn 100 kalorier mer enn du trenger, vil du måtte løpe 1 time for å forbrenne det! Men det er jo fint å være i god form!