Soppinfeksjon med hudsprekker. Kan jeg bruke krem?

Spørsmål

Jeg har lenge vært plaget med sopp. Nå prøver jeg for første gang preparatet Pevaryl, og er i gang med en kur som varer i alt i ti dager. Jeg har brukt tre stikkpiller, og skal bruke kremen ca en uke til. Imidlertid har jeg noen små rifter i huden og blør. Går det greit å bruke Pevaryl på huden likevel?

Medisiner: Pevaryl

Kvinne, 27 år

Svar

Ja, du kan fortsette å bruke krem, også på betent og sprukken hud. Det kan også være at du ville ha nytte av en tablettkur (Diflucan), men dette må du ta opp med legen din.
Ellers kan du lese om soppinfeksjoner
her