SMERTER VED SAMLEIE

Spørsmål

hei!
når jeg og kjæresten min har samleie får jeg ofte vondt. vi har vært sammen i 3 år nå. og jeg pleide aldri å få vondt før nå det siste året. når vi ligger sammen er det ikke tull å si at det føles som å være jomfru på ny...! det som gjør vondt er at det på en måte "sprekker" opp ved sjedeinngangen.det er på en måte en slags muskel(hvis det finnes noen der....) som strekker seg. hvis vi holder på for lenge...eller for mye avbrekk blir jeg fort tørr og da gjøre det også vodt. når dette skjer og det blir vått igjen etter litt forsøk, begynner det å svi inni der når vi fortsetter. dette kan bli så vondt at jeg knapt klarer å gå. og det blir så sårt at jeg tør knapt å tisse etterpå heller ikke ha et nytt samleie på 3-5 dager...dette er jo veldig leit.både for meg og kjæresten min. tror ikke det er no HARDT sexliv vi har heller... utforsker ikke så mye kan du si. ikke noe sado-opplegg heller.men hva er det som gjør at dette skjer? har jeg en kjønnsykdom, eller er det noe annet? for størrelsen har vel ikke noe å si egentlig..?(den er veldig stor)har p-piller noe å si?har du forslag til metoder som kan slippe opp for de smertene. jeg har til og med prøvd å gå på do både før og etter samleie fordi jeg har hatt en del problemer med urinveisinfeksjon..
håper dere kan gi meg svar?!

hilsen ei bekymret jente

Kvinne, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er flere mulige grunner til at du har de smertene du har nå. Du spør om størreslen har noe å si, og da antar jeg at det er størreslen på penis til kjæresten din du mener?
Og svaret er at det ikke skal ha noe å bety, for skjeden har en naturlig utvidelsespotensiale (husk at skjeden er bygget for å kunne føde et barn gjennom!).
Det høres ut som du kanskje har fått en soppinfeksjon eller noe lignende.Har dere ikke ligget med noen andre i løpet av disse 3 årene er nok kjønnssykdom utelukket. Hvis du har en soppinfeksjon vil du nok merke utflod og kløe. Men i alle fall er det beste at du tar deg en tur til din lege og får han/hun til å kikke på deg.