Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter underliv

Spørsmål

Hei. Jeg har smerter på begge sidene av nedre del av ryggen som brer seg mot eggstokkene. Det er blitt mere smertefullt oå venstre side. Opplever litt kvalme av og til. Gjør vondt å ligge på magen får da press og smerter på skambenet. Har ikke feber men kan få kyldninger i kroppen. Går ikke no mer enn normalt på toalettet men føler jeg ikke får "tømt" meg helt. Har ikke blod i urinen ikke lukter det å ikke gjør det vondt eller no ubehag ved vannlatingen. Smertene er så intense at jeg ikke får sove orntlig på natten uten å ta Paralgin forte. Er også ubehag om jeg må proppe. Eller kretse for å få ut luft. Har hatt dette ubehaget en liten stund men smertene kom pluttselig. Dag 2 med smerter.

Kvinne
Svar

Takk for spørsmålet ditt.

Jeg forstår du har smerter i underlivet, og det er helt umulig å svare eksakt på dine spørsmål uten undersøkelse.

Det kan være så mangt. Smerter kan oppstå fra eggstokkene på grunn av cyster. Eggstokken kan da dreie seg rundt og forårsake sterke smerter. Smertene kan også komme fra livmor, på grunn av muskelknuter som trykker på blære, tarm osv.

Hvis smertene er konsentrert under menstruasjon, kan det dreie seg om noe som heter endometriose.

Man kan også ha smerter i musklene på siden av underlivet. Dette kan bli bedre ved å strekke ut.

Jeg vet ikke hvor gammel du er, og jeg vet ikke om smerten er noen relasjon til menstruasjon. Jeg foreslår at du tar kontakt med en gynekolog og få gjort en ultralydundersøkelse.

Jeg håper dette hjelper litt å forklare hva du må gjøre for å få svar på smerter problematikken. Mvh Olav Istre