Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter og blødning etter orgasme

Spørsmål

Hei! Jeg opplever svært store smerter i forbindelse med orgasmer. Disse smertene har jeg hatt sporadisk i et år nå, uavhengig om det er penetrering, vibrator eller bare våte drømmer. Når jeg får orgasme er smertene akkurat som mensen smerter på den aller verste dagen og jeg føler at jeg må kaste opp. Avføringen blir også løs og jeg føler meg svært oppblåst. Slik kan det være i 1-2 timer. Jeg leser at slike smerter er normalt, og at en kan ta seg en Paracet og at det ikke er farlig, men etter fire måneder med celleforandringer, konisering og psykiske påkjenninger velger jeg å sende inn et spørsmål for å få bekreftet dette. Jeg opplever nemlig blødning sammen med smertene. Blødningen er svært tydelig på toalettpapir, men det renner ikke. Jeg har ikke mellomblødninger sånn ellers. Før blødde jeg noen ganger under sex, men dette skyldes celleforandringer og er operert helt bort nå for 5 uker siden. Ingen betydelig blødning etter operasjonen. 1. Er smertene kombinert med blødning tegn på noe farlig? Bør jeg være bekymret over blødningene? Kan blødningene være tegn på kreft? 2. Kan blødningene etter orgasme være tegn på at noe har gått galt med koniseringen eller at den ikke har fått alt selv om kirurgen sa de hadde fått bort alt? Er operasjonssåret fremdeles åpent etter 5 uker? 3. Kan jeg gjøre noe med smertene, annet enn paracet? Psykisk? Stress? Hvem kan i såfall hjelpe? 4. Jeg trente enkel magestyrke kl 20.00, våknet med smertene etter sovende orgasme 03.00 i natt. Kan styrketreningen være en del av årsaken til at jeg fikk orgasme med smerte og ikke uten? Virker så tilfeldig når jeg får smerter og ikke... Takk for svar!

Kvinne 27
Svar

Jeg kan forstå at du har hatt en stresset periode med utredning og behandling for celleforandirnger med knisering for 5 uker siden.  

Smerter i forbindelse med orgasme er tidligere beskrevet på Lommelegen og jeg henviser til diskusjonen:

Lommelegen - Smerter etter orgasme

Det jeg har kjennskap til har vi ikke fått ny viten eller nye forslag til behandling. Jeg skal forsøke å besvare dine spørsmål:

1. Er smertene kombinert med blødning tegn på noe farlig? Bør jeg være bekymret over blødningene? Kan blødningene være tegn på kreft?  

Svar: Det jeg kan se har du hatt symptomene lenge før du fikk behandling for celleforandringer på livmorhalsen. Du behøver derfor ikke å være bekymret. Du er grundig utredet og du er kirurgisk behandlet med konisering. Blødning ved samleie KAN være tegn på kreft, men ikke hos deg da du er utredet og behandlet for forstadier

2. Kan blødningene etter orgasme være tegn på at noe har gått galt med koniseringen eller at den ikke har fått alt selv om kirurgen sa de hadde fått bort alt?  Er operasjonssåret fremdeles åpent etter 5 uker? 

Svar: Det er ikke uvanlig at det etter konisering danner seg en ‘ektopi’ hvor det er blodrik slimhinne på utsiden av livmorhalsen. Det kan også ses ved bruk av p-pille og det kan opptre hos kvinner i fruktbar alder uten kjent årsak. Det er ikke operasjonssår i egentlig forstand. Hvis det foreligger en ektopi kan legen evt. pensle med lapis eller behandle med overfladisk laser.

3. Kan jeg gjøre noe med smertene, annet enn paracet? Psykisk? Stress? Hvem kan i såfall hjelpe? 

Svar: kanskje prøve med Ibux eller tilsvarende som brukes ved menstruasjonssmerter? Kanskje bli henvist til sexolog?

4. Jeg trente enkel magestyrke kl 20.00, våknet med smertene etter sovende orgasme 03.00 i natt. Kan styrketreningen være en del av årsaken til at jeg fikk orgasme med smerte og ikke uten? 

Svar: jeg kan ikke se at det kan være sammenheng.


Vennlig hilsen Mette