Smerter i underlivet, morgenkvalme

Spørsmål

Jeg har tidligere brukt p-piller uten å reagere på dem. Denne gangen begynte jeg på pilla igjen pga. jeg gikk inn i et seriøst forhold. Midt i syklusen begynte jeg å blø litt (usikker på om det bare var en mellomblødning), fikk store smerter i nedre mage og har i tillegg vært morgenkvalm og kvalm ved natt - i 2 uker. Jeg sliter også en del med angst. Hva kan være grunnen til plagene?

Kvinne 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det første som slår meg, er muligheten for graviditet. Det kan jo typisk gi morgenkvalme. P-piller gir svært høy beskyttelse mot graviditet, men det er nå ingenting som er 100% her i verden, heller ikke effekten av p-piller. Derfor vil jeg anbefale deg å ta en gravitest før noe annet.

Smerter "nedi magen" slik du skriver, kan også skyldes infeksjon. En ny partner kan teoretisk sett medføre økt risiko for infeksjon, f.eks. i livmor eller eggstokker.

Blærebetennelser arter seg vanligvis ved svie ved vannlating og hyppig vannlating, men det er slett ikke alltid at en har en slik typisk utgave av urinveisinfeksjon. Det er ikke helt sjeldent med atypiske varianter, hvor f.eks. kvalme og ubehag i underlivet kan være symptomene. Derfor synes jeg du skal ta med en morgenurin til legen din for å sjekke om det kan være dette. Er det ikke urinveisinfeksjon eller graviditet, så vil legen din undersøke deg videre for årsaker til symptomene dine. 

Håper det var greie råd, og jeg ønsker deg lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-