Smerter i magen og legeskrekk

Spørsmål

Hei,
i desember i fjor oppsøkte jeg lege pga smerter på høyre side av magen (langt nede). Legen trodde først jeg var gravid, men det visste seg og ikke stemme. En urinprøve viste at det var spor av litt blod i urinen. Legen utførte en GU (ikke celleprøve), som jeg ikke fikk svar på, som jeg da regnet med var ok. Han kjente også på livmoren og mente den kunne være litt betent, men foreskrev ikke noen form for videre behandling eller etterundersøkelse. Jeg har fortsatt disse litt diffuse smertene nederst på høyre side av magen, det ligger liksom der og murrer og minner meg på det, uten at det er direkte vondt. Lurer veldig på hva dette kan være. Det er såpass plagsomt at det ville vært fint å vite om det er noe det går an å gjøre noe med. Har en enorm skrekk for gu, og måtte manne meg opp i uker før jeg gikk til legen sist. Håper på et svar!

Kvinne, 24 år

Svar

Hei!

Blod i urinen må følges opp med kontroller, og mener legen din at livmoren din er betent så er det en såpass seriøs diagnose at det må avklares på ett eller annet vis, ihvertfall skal du ha skikkelig informasjon om hva legen har kommet frem til og hva han tror om de prøvene han har gjort og eventuelt hva han tror er årsaken til magesmertene dine.

Jeg kan ikke stille noen diagnose ut i fra de opplysningene som foreligger og uten å ha undersøkt deg. Hvis disse magesmertene dine ikke vil gi seg synes jeg absolutt du skal bite tennene sammen, prøve å ignorere legeskrekken din, og ta kontakt med lege igjen.

Det er jo ikke sikkert du må gjøre ny underlivsundersøkelse, men du trenger informasjon og råd fra legen din. Hvis du ikke får den informasjonen du føler du trenger skal du selvsagt spørre direkte om det du lurer på og nytter ikke det bør du skifte lege!

God bedring!!!!