Smerter i bekkenet

Spørsmål

Hei! Jeg er 45 år og plaget med verking i bekkenet. Jeg merker ikke så mye til det på dagtid, men når jeg legger meg kan det være vanskelig å sove. Jeg våkner ofte om morgen får å tisse, og selv om dette er veldig tidlig (05-07), så sovner jeg ikke igjen på grunn av denne verkingen. Resultatet er at jeg blir veldig trøtt og sliten over tid. NSAId hjelper veldig lite. Dette startet for 3,5 års siden ettet at jeg trente litt voldsomt på tredemølla. Det ble tatt MR og jeg fikk påvist bursitt. Dette var et bifunn tror jeg da mine smerter er på begge sider, og jeg synes det er verre under eggløsning og menstruasjon. Min gynekolog nevnte at disse smertene kan være relatert til overgangsalder. Tror du det er riktig? Og hva slags behandling vil du anbefale? Jeg er frisk, går ikke på medisiner, har ikke barn ( vært igjennom utallige ifv forsøk 10 år siden). Slank og liten.

Kvinne 45

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Som gynekolog kan jeg bare uttale meg om det som er relatert til ‘underlivet’. Jeg kan fastslå at smerter ikke er ‘relatert til overgangsalder’. 

Det at du merker relasjon til menstruasjonssyklus med smerter ved eggløsning og ved menstruasjon, kan føre tanken hen på om det kan være endometriose (livmorslimhinne som er lokalisert utenfor livmoren), evt varianten adenomyose hvor livmorslimhinne finne i livmormuskelen. Begge er helt godartede lidelser som påvirkes av kroppens hormoner, spesielt østrogen. Endometriose/adenomyose kan medføre barnløshet. Endometriose kan stort sett bare påvises ved laparoskopi (‘kikkhullsoperasjon’), adenomyose kan som regel påvises ved grundig ultralyd eller ved MR utført på spesiell måte (‘endometriose-protokoll’), og det har neppe vært tilfelle hos deg, da man ikke hadde mistanke. Hvis det er endometriose eller adenomyose, så vil symptomene sannsynligvis forsvinne etter overgangsalderen. I påvente av den, vil jeg anbefale hormonspiral, evt. hormonbehandling i form av tabletter (Provera eller Visanne). 

Jeg foreslår at du får en ny vurdering hos gynekolog hvor det fokuseres på nevnte mulighet. 

Vennlig hilsen Mette.

Har du spørsmål om GYNEKOLOGI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Mette Haase Moen GYNEKOLOGI
Pris fra 259,-