Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i bekkenbunnen

Spørsmål

Jeg har fått god hjelp her tidligere i forbindelse med et alvorlig smertesyndrom som fastlegen min ikke tok fatt i, før jeg viste henne ditt svar. Derfor vil jeg gjerne ta opp med deg en annen smerteproblematikk som jeg har strevd med i over 2 år: Frozen pelvis/overaktiv bekkenbunn.

Denne diagnosen fikk jeg etter en rekke utredninger som ikke viste noe galt. Jeg har konstante smerter når jeg sitter, og jeg har også hatt akutte smerteanfall som har vært ekstremt vonde. Jeg leser på nettet at dette er en tilstand som krever tverrfaglig oppfølging, bl.a. med nevrolog, og mulig botox injeksjon.

Jeg har prøvd fysioterapi, men det har ikke hatt effekt. Legen min mener at det eneste alternativet for meg er å gå på smertestillende medisin (Sarotex), men denne gir meg mange bivirkninger.

Jeg har bedt om å bli henvist til nevrolog/nevrofysiolog, men er blitt avvist med at jeg ikke vil få annen behandling der enn den legen min tilbyr.

Jeg ønsker gjerne å høre om du har en formening om hva som kan være den rette oppfølgingen for meg, da jeg nå har flere smertesyndromer , som gjør meg immobil, og som gjør livssituasjonen min svært vanskelig. Jeg mener selv at et tverrfaglig team med nødvendig kompetanse på bekkenbunnssmerter må være det riktige for meg. På forhånd takk for svar!

Kvinne 63
Svar

Jeg må dessverre skuffe deg med at jeg ikke har ekspertise innen kroniske bekkensmerter. Jeg foreslår at du henvises til senter for ‘sammensatte lidelser’ eller ‘senter for kroniske smerter’. Slike sentre finnes i de større byer, men det er nok dessverre lang ventetid. Du har flere smertesyndromer, og de må vel ses i sammenheng.

Jeg håper at du kan få hjelp.

Vennlig hilsen Mette