Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter etter fjerning av livmor

Spørsmål

Hei, jeg har fjernet livmor,livmorhals og eggleder for 6 uker siden. De fant muskelknuter og anarkisme hos meg før oprasjon. Pluss en cyste på høyre eggstokk på 2 cm. Etter 6 uker blir jeg forsatt fort sliten og har mye vondt nederst i magen ved eggestokk/bekken. Var på akutten for 3 uker siden pga lignene smerter. Fant ikke noe spesielt der.tok både ct og gynekologisk undersøkelse. Gjør spesilt vondt hvis jeg bøyer magen elker går oppoverbakke. Er det normalt ? Har begynt sp vidt å jobbe igjen,men det går ikke så bra..har ikke akkyratt en kontorjobb. Jeg er også overvektig. Må Jeg bare ta det med ro? At det går over etterhvert. Mister også matlyst når jeg har store smerter. Har jeg fått endriomse i eggstokk? Hva skal jeg gjøre?

Kvinne 40
Svar

  

Nå opplyser du dessverre ikke hva som var grunnen til operasjonen og ikke hvilken metode som ble brukt (åpen bukoperasjon eller kikkhullsoperasjon/laparoskopi). Man fant muskelknuter og adenomyose (?). En cyste på 2 cm regnes ikke for unormalt, så jeg går ut fra at det ikke ble operert på eggstokken? Du har smerter etter operasjonen, men man har ikke funnet noe unormalt ved CT eller gynekologisk undersøkelse (jeg går ut fra at det også ble utført ultralydundersøkelse?) Etter seks uker burde du være i form igjen. Det du beskriver lyder mest som muskulære smerter. Man kunne tenke på et brokk etter operasjonen, men det ville man sannsynligvis ha sett på CT. Hvis det var smerter som var årsaken til operasjon, så er det ikke sikkert at de blir borte etter operasjonen. Men jeg kan ikke se at det er så mye annet du kan gjøre enn å se det an, og evt. få delvis sykmelding, hvis du ikke klarer jobben. 

Vennlig hilsen Mette

PS jeg kan ikke se at det er grunn til å mistenke at du har fått endometriose på eggstokken, det ville man ha sett under operasjonen