Smerte og blødning ved samleie

Spørsmål

Grunnet personlig tro og overbevisning har jeg ikke vært seksuelt aktiv før jeg giftet meg nå i mars (dette har heller ikke min mann vært). Jeg opplever sex som smertefullt fortsatt etter å ha hatt det 7-8 ganger (debuterte etter bryllupet). Det føle som om det "sprenger", samt at noe "rives over" der nede ved normal sex... Vi må ofte være vært forsiktige, så det ikke skal gjøre for vondt for meg. Noen av de første gangen blødde jeg en del etter samleie, og nå siste gangen blødde jeg også litt... Fordi det gjør såpass vondt, velger vi ofte å kose oss på litt andre måter enn den "riktige måten". Men jeg begynner jo å lure om dette er normalt "i starten", dvs vil opplevelsen av smerte gå over etter hvert? Eller høres dette unormalt ut?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt.
Nei det er nok desverre ikke unormalt at det kan være smertefullt ved første samleier og at det kan blø ved flere anledninger. Det er nemlig slik at slimhinnen som er i skjeden (vagina) er sårbar og kan lett blø ved første samleier.
Man snakker om at "møydomshinnen" eller "jomfruhinnen befinner seg der som brytes ved første samleie. Nå er det nok omdiskutert om det er en virkelig hinne der som blir brutt. Men at det er en del av slimhinnen som ved første sameleier blir berørt ved penetrasjon av penis, og som kan være smertefullt og gi blødning er nok noe de fleste jenter/kvinner opplever. Og sannsynligvis fordi du har ventet såpass lenge før du hadde sex, så kan det være en medvirkende årsak til at det er vokset litt trangere der nede før du hadde første samleie.
Så dette vil nok gi seg etter hvert og det vil helt sikkert også bli lite blødning. Men det det handler selvfølgelig om at din mann er forsiktig, som du forteler at han er. Men om dette ikke skulle rette seg, så vil jeg anbefale deg å ta dette opp med din lege og eventuelt få gjort en gynekologisk undersøkelse for å sjekke at alt er ok.t sikkert er. Det er også lurt å bruke litt vannløselig glidekrem som du kan få kjøpt på apotek som vil hjelpe til under samleiet. Lykke til

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-