Smerte i brystene

Spørsmål

Jeg er ei kvinne på 32 år som har gått og hatt smerter i brystene i ca 2 uker. Ble ferdig med siste mens for ca 10 dager siden. Har vært til legen hvor det ble oppdaget små kuler i begge bryst, og har vært til mammografi. Bildene viste ikke tegn til noe "skummelt", men viste tett kjertelvev. Er fortsatt veldig bekymret, men vet ikke hva jeg skal gjøre for å slappe av og slutte og bekymre meg. Har lest at mammografi ikke er 100% sikkert, spesielt for damer som ikke har født barn, noe jeg ikke har gjort. Smertene jeg kjenner er en murrende følelse, med sterkere smerter innimellom. Har ellers ingen plager. Det har heller ikke vært noen endringer i form eller farge på brystene. Har tatt graviditetstest som var negativ. Hvis det er tett kjertelvev, hvor lenge vil jeg kjenne disse smertene? Hva kan jeg gjøre for å slutte og bekymre meg?

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Beklager først forsinket svar! Symmetriske smerter i brystene er oftest hormonavhengige. I din alder kan det oppstå avvik i nivået av hormonene østrogen og/eller progesteron. Har en fra før tette brystkjertler (fibroadenomatose) vil brystene være ekstra følsomme og lett bli ømme.
Dette er ubehagelig i perioder, men ubehaget går som regel over når hormonene normaliserer seg igjen. Tilstanden bør ikke gi grunn til bekymring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-