Små bryster. Vil økt vekt kunne gjøre de større? Er litt undervektig.

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål jeg ikke helt vet hvem jeg skal spørre om. Da jeg var 15 år fikk jeg anoreksi og gikk mye ned i vekt, og brystene forsvant. Anoreksien slet jeg med i mange år og jeg var undervektig lenge, men er i dag frisk. Veier ikke veldig mye, er 165 høy og veier rundt 50 kg. Det jeg altså lurer på er om brystene kan vokse tilbake igjen selv om jeg er voksen? Jeg er i dag nesten helt flat og føler meg egentlig som en liten gutt. Jeg er redd for å gå i trange klær eller vise meg for gutter, fordi jeg føler meg så lite vel og så unormal, føler meg liksom ikke som en kvinne, og det er litt vanskelig å kjenne på. Jeg har ikke hatt noe intime forhold til menn pga at jeg ikke føler meg komfortabel, så det går endel utover både selvfølelse og forhold til andre. Jeg har vurdert plastisk kirurgi, men jeg har egentlig ikke noe lyst til det. Så er det noe jeg kan gjøre som kan hjelpe eller er det for sent nå? Vil p-piller kunne hjelpe? Noen sier jeg må spise mye fett og legge på meg, men vet ikke helt om det er så lurt, dessuten vet man jo ikke hvor fettet legger seg. Vet ikke om jeg veier litt lite?

Kvinne 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Så fint å høre at du har kommet deg av din anorexi.

Du veier nå 50 kg og er 165 cm høy, og du er en voksen kvinne på 28 år. Du lurer på om du veier litt for lite. Din BMI (altså vekt i forhold til høyde) er 18,4, og da er du noe undervektig. Ideelt bør man av helsemessige årsaker ligger mellom 20 og 25 i BMI. For din del vil det tilsi en idealvekt mellom 55 og 68 kg. 

Er man undervektig, slik du er, kan det gi reduserte østrogennivåer, noe som igjen kan påvirke brystene. Det å øke vekten din kan da i beste fall gi økte østrogennivåer, som igjen kan påvirke brystene til å bli noe større. 

Det samme gjelder kroppsvekt. Det er sammenheng mellom kroppsvekt og størrelse på brystene, så dine bryster vil nok bli noe større av å øke kroppsvekten.


Hvor mye større de eventuelt vil bli av dette, om du velger å begynne i den enden (hvilket jeg klart anbefaler), kan ikke forutsies. Men det vil du få svar på da. Hvis du da blir fornøyd, har du ikke lenger dette problemet, og dine andre spørsmål om p-piller og plastisk kirurgi faller vekk. Men hvis du oppnår normalvekt og fremdeles har en størrelse på brystene du mistrives med, er det jo en del kvinner i din situasjon som da vil velger plastisk kirurgi. Det er ikke noe jeg skal fraråde eller anbefale, for det må være ditt helt eget valg. Hva med å snakke med noen som har gjort dette, for å høre deres erfaringer? Du kan også evt starte med en konsultasjon hos en plastisk kirurg, for å diskutere saken, fordeler og ulemper, så kan det bli lettere for deg å ta stilling.

Det at dette går ut over din psyke og seksuelle fungering, kan være et argument for å gjøre noe med dette, selv om dette igjen blir helt individuelt, for dette er jo en viktig del av livet. 

Når det gjelder det at du ikke har hatt intime forhold til menn, pga at du føler deg som en gutt, så er det også viktig for deg å vite at hva slags erotiske preferanser menn har, er særdeles variert: Noen menn synes det er flott med kjempestore bryster, mens andre synes at små knopper er det mest sexy, på samme måte som noen foretrekker skikkelig formfulle og fyldige kvinner, mens  andre tiltrekkes av slankere kvinner, noen foretrekker blondiner og andre mørkhårede osv osv. Det finnes uansett så svært mange menn totalt sett, at antallet som liker kvinner med små bryster, faktisk er veldig stort. Viktigst at alt: Det er ikke et objektivt faktum at større bryster er mer erotisk tiltrekkende eller kvinnelig, enn store bryster. Det er helt subjektivt, både hos den som har brystene, og hos det motsatte kjønn.


Så til p-piller. Noen kvinner får økt størrelse eller spreng i brystene av p-piller, og det oppleves vanligvis som en bivirkning. Så det er ikke akkurat en behandlingsmåte for å få større bryster, men hvis du allikevel skulle komme til å trenge p-piller, så vil du jo se om dette skjer. Men det er ikke førstevalget her, slik jeg ser det. Prøv heller rådene ovenfor.


Jeg håper at mine råd og tanker her kan være til nytte for deg. Ikke glem dette med det psykologiske aspektet jeg var innom ovenfor, for det noe du også faktisk kan ta tak i, som en alternativ og også faktisk teoretisk sett mulig bedre løsning enn større bryster. 

Ha det bra



Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Anders Stormo
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-