Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sluttet med p-pille. Sammenheng med diverse symptomer?

Spørsmål

Hei. jeg sluttet på p pillen etter 10 år. Stått på oralcon. Men etter 1-2 uker så fikk jeg plutselige smerter i korsyggen som har forplantet seg nedover mot endetarmområdet. Har nå en presslignende følelse og ikke minst smerter i dette området samt skjeden/livmoren. Føles litt som avf. trang uten at det kommer noe. Føles som jeg har sykdomsfølelse i u-ex. kroppen i tillegg. Sånn ømhet i muskler og ledd som man får når man har influensa. Smertene er verst utover dagen og minst smertefullt etter jeg har sovet. Er svært bekymret for om dette er noe alvorlig. Tok celleprøve for et år siden og denne var normal. Har normalt avf. mønster og føler meg generelt fin i formen. Kan dette ha noen sammenheng med p pille slutt? Luftet tankene min til en gynokolog som mente dette kunne ha en sammenheng med at eggstokkene mine våknet til liv etter flere år i "dvale". Takk for svar!

Kvinne 29
Svar

  

Det er dessverre sparsomt med informasjon om hvor lenge du har hatt smertene og om det er et spesielt mønster.

· Du har fått smerter 1-2 uker etter at du sluttet med p-pille. Det kunne -som din gynekolog foreslår- falle sammen med første eggløsning etter at du i mange år ikke har hatt eggløsning på grunn av p-pille bruk. De smertene ville være kortvarige, høyst en dag eller to.

· Underlivssmerter, spesielt de som kommer ‘syklisk’, f.eks. ved eggløsning og frem til menstruasjonen kommer i gang, kan skyldes den godartede tilstand endometriose. P-pillen kan ha skjult symptomene. De symptomer du beskriver er imidlertid ikke typiske, og det er alt for tidlig å sette denne diagnosen

Du beskriver en rekke symptomer som: smerter i korsrygg med utstråling til endetarmen, press i underlivet, ømhet i muskler og ledd, sykdomsfølelse (du forkorter at det sitter i u-ex. Kroppen. Jeg vet ikke helt hva du mener med det? U-ex er på fagspråket forkortelse for beina ).

Mest av alt tror jeg ikke at dine symptomer har sammenheng med at du sluttet med p-pille, men kanskje at du har influensa? Ta en korona-test og se det an. Det er mitt råd. 

God påske, vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-