Slutte med Cerazette

Spørsmål

Hei! Eg er ei jente på 21 år, som har gått på p-piller sidan eg var 16 år, grunna seksuell aktivitet. Eg hadde ein pause på nokre månadar då eg var 17. Eg har tatt cerazette i alle år, og har ikkje hatt mensen medan eg har tatt desse pillene. Eg er for tida ikkje seksuell aktiv, og eg har no lyst å slutte på p-piller for å unngå slike stoff i kroppen min. Eg er likevel litt bekymra for om det kan ha negative verknader om eg slutter. Då tenker eg på vektendring, urein hud og generell risiko ved å slutte og begynne igjen ved en seinare anledning. Er det noko fordelar/ulemper og eventuell risiko ved å slutte?

Kvinne 21
Svar

  

De spørsmål du stiller er det vanlig å stille når man skal STARTE på pillen, ikke når man slutter.

Hva kan du forvente?:

  • Forhåpentlig normale menstruasjoner med intervall 25-35 dager. Det kan gå litt tid før menstruasjonen kommer tilbake, men husk at man kan bli gravid før menstruasjonen er kommer igjen.
  • Du kan muligens få menstruasjonssmerter, det kan behandles med Ibux/naproxen etc.
  • Cerazette påvirker i liten grad vekten, men skjer det noe, så er det mer sannsynlig at vekten går ned enn opp når du slutter.
  • Uren hud kan være en bivirkning til Cerazette, så det er usannsynlig at du får kviser når du slutter
  • I og med at du bruker den østrogenfri pille, så er det ikke økt risiko for blodpropp som på de kombinerte piller (som også inneholder østrogen), og hvor risikoen er størst i det første året, også når man starter opp på nytt.
  • Risiko for å slutte er graviditet.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-