Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Selvbruningskrem: infertilitet?

Spørsmål

Hei, jeg har jevnlig brukt selvbruningskrem (ikke spray) 2 ganger i uken over hele kroppen i ca 2,5 år. Jeg har nå lest på nett at dette er skadelig og kan føre til infertilitet. Jeg ble da veldig bekymret og lurer på hvorfor dette kan skje og om det er stor sannsynlighet for det, og om det er mulig å sjekke om dette har skjedd med meg.

Svar

Hei.

Jeg vet ikke noe om hvilket produkt du har brukt og derfor ikke noe om hvilket virkestoff det inneholder. Da kan jeg heller ikke uttale meg om eller finne noen informajson om det du spør om her, dessverre.

Men i utgangspunktet ville jeg ikke vært bekymret for dette i det hele tatt. Slutt bare med produktet, for sikkerhets skyld. Det er alt jeg ville ha gjort, om jeg var deg.

Forøvrig:
Man sjekker ikke om man har blitt infertil, jfr ditt spørsmål.
Kun hvis tiden en eller annen gang mot formodning skulle vise at du evt har problemer med å bli gravid, så ville det bli aktuelt å utrede deg for å finne årsaken til dette. Vi snakker da om utredning og behandling for ufrivillig barnløshet, men dette er en fullstendig hypotetisk og uaktuell problemstilling for deg, så se helt bort fra det.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-