Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Seksualitet og ryggmargsbrokk

Spørsmål

Hei. Jeg er født med ryggmarksbrokk som gjør at jeg har litt mindre følelser i nedre del av kroppen, men jeg er ikke lam. Jeg har også problemer med blæra mi, har hatt mindre kontroll på den før, men mye bedre etter årene.

Jeg har i flere år slitt med orgasmen. Det er noe veldig rart som jeg skal prøve å forklare her: For det første så har jeg ikke så mye følelse på klitorisen min, men jeg kjenner litt til at det gjør godt, men når jeg onanerer og berører klitorisen min så tar det ikke 1 minutt før det kommer masse væske ut og det ser nesten ut som jeg har tissa på meg og jeg får vondt i nedre del av magen (nesten som menssmerte). Væsken lukter ikke sterk urin, men veldig svak lukt av den, også er den blank.

Det kan også hende av og til at jeg bæsjer på meg når jeg onanerer. Hva er problemet?Er dette vanlig hos de med ryggmarksbrokk?

Kvinne 23
Svar

Hos kvinner som er født med ryggmargsbrokk, er det ganske vanlig med forstyrrelser i viktige funksjoner som vannlating, avføring og seksualitet. Med ulike tilpasninger kan kvinnene ha et godt liv på tross av utviklingsavviket, og det er mulig å bli gravid og gjennomføre graviditet.

Det du beskriver med at det kommer væske ut når du stimulerer klitoris er sannsynligvis det som betegnes som kvinnelig ejakulasjon eller populært ‘sprutorgasme’. Det er ikke urin som kommer, men sannsynligvis sekret fra kjertler omkring urinrøret. Det stemmer godt med din observasjon om at det ikke er urin. Det er noe alle kvinner kan oppleve.

Reflekser for vannlating, avføring og sex ligger tett opp mot hverandre, og ved litt uorden i nervesystemet, kan det lett skje feil reaksjon. Ufrivillig urinavgang og avføring er ikke uvanlig ved sex og orgasme hos de med ryggmargsbrokk.

Kjenner du publikasjonen ‘Seksualitet og ryggmargsbrokk’ som er utgitt av Sunnaas sykehus? Her er mye nyttig informasjon og adresser til hvor man kan få hjelp.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-