Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sekresjon fra brystvortene

Spørsmål

Hei. I dag oppdaget jeg igjen blank væske som kom ut av brystvorten med berøring/ stimulering av brystene/brystvortene. Jeg må på en måte ta mye/klemme før det kommer ut noe.
Dette oppdaget jeg for første gang for ca 1 mnd da jeg tilfeldig klemte på brystvortene. Dette skjedde på begge brystvortene og har variert med både lite og mye væske.
Jeg fikk bestilt en time hos legen ganske raskt etterpå og hun undersøkte brystene og brystvortene men fant/kjente ikke noe. Men hun klemte ikke på brystvortene som jeg gjorde men hun skjøv di nedover på en måte.
Hva kan dette være? Er det brystkreft? Fikk også tatt hormonprøve eller hva det var uten å finne noe på prøvene.
I følge en Internettside står det:
Føler du deg frisk og væskingen alltid kommer etter en eller annen form for stimulering av brystene eller brystvortene, behøver du ikke å bekymre deg for tilstanden.
Det står også uregelmessig menstruasjon på denne siden. Jeg har i flere år hatt en veldig rar menstruasjon med lang syklus på rundt 40 dager og hatt ømme bryster.
Ellers er jeg frisk.
Kan og nevne at jeg har et søskenbarn med brystkreft i familien.

Svar

Hei.

Du har vært til lege for dette, og legen fant ikke noe som helst mistenkelig, og det er jo kjempebra. Det betyr altså at legen ikke har kjent noen kuler i brystene dine, så kreftmistanke foreligger følgelig ikke her.
Du spør her: "Er det brystkreft?"

Men det kan dessverre ikke jeg si noen konkret om, siden jeg ikke kan undersøke deg.
Hadde du ikke vært hos legen, ville jeg ha anbefalt deg en sjekk, men det har du jo allerede gjort. Og heldigvis fant legen ikke noen som helst tegn til noe galt, så det er vel det du bør forholde deg til her, tenker nå jeg.

Det er vanlig med sekresjon fra brystvortene, og det er som oftest ikke et symptom på sykdom. Det kan skyldes sykdom i noen tilfeller, inkl. kreft, men det har jo du nå fått utelukket, heldigvis.
Les mer om dette her:
https://nhi.no/symptomer/kvinne/brystvortene-vasking-veiviser/

Ha det bra.