Sår/utslett på clitoris

Spørsmål

Jeg har hatt følgende plager i ca 1 1/2 år:
Huden rundt/på klitoris og kjønnsleppene er tynn/rød/sår og væskende (som eksem). Innimellom klør og stikker det. I tillegg hovner klitoris litt opp og det er et hvitt()e utslett på klitoris som ser ut som/kjennes som en veldig betent kvise. Av og til stikker det ut en bitteliten hvit "trådlignende" sak ut fra utslettet(ene). Jeg har lurt på om det er en soppinfeksjon, men jeg har ingen plager eller utflod i skjeden.

Jeg har prøvd følgende salver og krever:
Vitapan m/A vit., Zinksalve, Bacimycin, Hydrokortison 1%, Locoid Lipid 0.1%, Dermovat 0.05%, Brulidin 0.015%, Locobase repair, Valtrex tabletter.
I perioder synes jeg at Bacimycin har lindret litt og Vitapan salve har beskyttet litt, men salvene tar ikke bort sykdommen. Jeg prøver å unngå å bruke såpe og trange klær.
Jeg har normal menstruasjon. Jeg har brukt kobberspiralen i mange år, men satte inn hormonspiralen for ca. tre måneder siden.

Ellers kan jeg nevne at jeg lever i et stabilt parforhold og at partneren min ikke har eller har hatt utslett.
Jeg har vært hos lege, men jeg vil gjerne ha en uavhengig diagnose ettersom jeg ikke har fått klarlagt helt hva det er og ikke blir bedre. Jeg kan nevne at det ikke er sendt inn prøver av meg til laboratorium.

Kvinne, 48 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Så vidt jeg kan forstå av det du skriver, foreligger det en lokal soppinfeksjon. Jeg kan ikke se at du har anvendt krem/salve mot sopp, og det vil jeg foreslå som første skritt. Du bør behandle deg i 2 uker, ved å smøre tynt på og gni salven/kremen godt inn i huden. Ta gjerne med hele skjedeinngangen og området rundt endetarmen + folden mellom sætene.
Ut over dette er det vanskelig å foreslå noe uten å ha sett forandringene.
God bedring!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn