Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sårhet ved samleie

Spørsmål

Jeg får fort sur lukt i underlivet. Tror ikke det er sopp da utfloden er normal og har prøvd canesten. Svir under sex og blir veldig hoven og sår etterpå. Svir å tisse etter sex. Har sex hver dag, og bruker glidemiddel i blant slik at tørrhet ikke er problemet. Hva kan dette komme av?

Kvinne 20
Svar

  

Sur lukt fra underlivet er normalt fordi det er snille  bakterier i skjeden som produserer melkesyre. Det sure miljøet holder andre bakterier borte. 

Ved hyppige samleier kan det komme forandringer i miljøet i skjeden, så det kan oppstå bakteriell vaginose, men da vil det ikke lukte surt, men lukte som reker eller råtten fisk.

Sopp gir klumpet og hvit utflod og er ledsaget av svie og kløe, men det er utelukket.

Litt rart at du skal plages med tørrhet, det er ikke vanlig hos unge kvinner. Kan du reagere på glidemidlet? Kanskje du skal unnlate å bruke det på en stund å se om det hjelper? Svie  når du tisser tyder på en irritasjon av urinrøret. Hvis duo gså i andre situasjoner har svie, bør du sjekke urinen.

Du nevner ikke at du bruker p-pille eller annen prevensjon. Bruker dere kondom? Da kan det være allergi mot latex. Bytt evt. til latexfri kondomer.

Hvis det fortsetter, så er det lurt å få en sjekk hos din fastlege,

Vennlig hilsen Mette