Rest atter spontanabort?

Spørsmål

En lang historie kort; i høst hadde jeg en SA (uten klumper, kun som vanlig mens).Var da ca 3-4 uker.Ble gravid igjen allerede på første eggløsning etter SA.Var da til tidlig ul i uke 11+4.Der fikk jeg beskjed om MA i ca uke 5.Etter 2 Cytotec-kurer kom det kun blod men ingen klumper.Ble derfor satt opp til utskrapning i februar.Noen dager etter utskrapning fikk jeg feberkramper og hadde vondt i livmoren.Takvise smerter og det kjentes ut som den ville tømmes, men kom ingenting.Det viste seg at jeg hadde fått infeksjon etter utskrapning.Lå på sykehuset i 3 døgn og fikk antibiotika iv.Ble så sendt hjem med Flagyl og Keflex.Etter 2 dager på disse ble jeg ekstremt dårlig.Lå rett ut med oppkast og diaré.I samråd med lege avsluttet jeg kuren, men fortsatte likevel å være dårlig.I 2,5 mnd lå jeg rett ut med kvalme,oppkast,brekninger og vondt i kroppen.Fikk ikke i meg mat og gikk ned 8 kg.På ul-kontroll kunne de ikke se noe unormalt.Lenge etter utskrapning, og fortsatt, kommer det ut blodig slim.Men noe som bekymrer meg er en liten klump,ca 1 cm,som kom ut for noen uker siden.Den var hard og kjentes ut som brusk,lys i fargen men også litt rød.Tok klumpen med til kvinneklinikken der jeg tilfeldig på gangen traff en av gynekologene jeg hadde vært hos tidligere.Hun sa det så ut som en rest og at det kunne være årsaken til infeksjonen.At alt kanskje ikke var blitt tatt under utskrapning.Tok bilder av den (vedlagt) og viste det til fastlegen som var usikker på hva det kunne være og derfor sendte brev til kvinneklinikken om jeg bør ta en MR.Fikk brev i posten om at MR ikke vil gi ny informasjon utover normal anatomi og at man under ul fant normal livmor og eggstokker.De skriver også at de ikke har mistanke om gjenværende rester.Det ble derfor ingen MR.Hva mener du denne klumpen kan være?Har du sett slikt før?Er det riktig at MR/annen undersøkelse ikke er nødvendig?Hva kan årsaken til at jeg har vært så dårlig være?Hva bør jeg gjøre videre?Føler meg så overlatt til meg selv.

Kvinne 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det var en tung sykehistorie. En heldigvis sjelden komplikasjon til utskrapning er infeksjon, men en infeksjon som varte i 2,5 måneder er ekstremt. 

Hvis det var en rest av graviditeten på 1 cm, så ville man ha sett det på ultralyd. Tidsangivelsene er litt upresise, men du har sannsynligvis hatt flere menstruasjoner etterpå som har renset ut i livmoren. 

Dine spørsmål: 

• Hva mener du denne klumpen kan være?Har du sett slikt før?  Svar: jeg har sett klumper før, og er man i tvil så er det enkelt å sende dem til undersøkelse på ‘patologisk avdeling’. Litte rart at det ikke er foreslått av de leger du har vært i kontakt med. Ta klumpen med til din fastlege og be om at den undersøkes. 

• Er det riktig at MR/annen undersøkelse ikke er nødvendig? Svar: MR eller CT har –det jeg kan se- ingen plass her. Ultralyd er beste metode. 

• Hva kan årsaken til at jeg har vært så dårlig være? Svar: du kan ha hatt blodforgiftning, men det er en situasjon hvor man må på sykehus da det kan være alvorlig. Du var syk i 2,5 måneder. Du må vel hatt kontakt med lege i denne perioden? Det må vel ha vært tatt blodprøver av deg? 

• Hva bør jeg gjøre videre? Svar: Det er ikke så mye du kan gjøre. Hvis du nå har normal menstruasjon, så er det tegn på at det har ordnet seg. Hvis du fortsatt har blodig slim, så bør du ha en vurdering hos gynekolog med ultralyd og evt. inspeksjon av innsiden av livmoren med hysteroskopi (kikkertundersøkelse via skjeden/livmorhalsen). 

• Undersøkelse av ‘klumpen’ kan kanskje gi svar på om det likevel har vært en rest. 

Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om GYNEKOLOGI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Mette Haase Moen GYNEKOLOGI
Pris fra 259,-