Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Redd for kreft

Spørsmål

Hei :) Har en god stund hatt noen plager jeg lurer litt på hva er. Noen ganger har jeg mye utflod. Den er blank, av og til litt hvitaktig. Blank men hvitaktig. Lukter ikke noe spesielt av den. Kommer på papiret etter jeg har vært på toalettet, og kan og se ut som størknet utflod i trusen. Det er ikke hele tiden. Har av og til litt smerter nederst i magen. Det kjennes ut som milde menssmerter, veldig milde. Har til tider uregelmessig menstrasjon, men det har jeg hatt i mange år. Siste månedene blør jeg litt kortere enn før, er alt fra 3- 5 dager. Blødningen er normal. For 1 og et halvt år siden holdt jeg meg for lenge når jeg måtte tisse, endte opp med å holde meg fra kl 14 til kl 09 dagen etter. I ca en uke etterpå følte jeg at jeg måtte tisse hele tiden. Og når jeg gikk på do kom det bare litt. Etter det hender det at jeg føler jeg må tisse selv om jeg akkurat har tisset. Kan også plutselig kjenne trang til å tisse. Selv om det ikke er lenge siden. Det er spesielt om jeg er nervøs. Urinen er normal. Føles som om det trykker på blæren på en måte. Har litt vondt nederst i ryggen, kjennes ut som halebeinet. Vet ikke om det er relevant. Sliter mye med tarmsystemet, har vondt i magen til tider og er oppblåst. Har hatt herpes genitalis for 2 år siden. Leser på nettet at plagene mine kan være kreft symptomer. Jeg er så redd for å få det. Tør ikke gå til legen, for jeg er overbevist om å få en dårlig beskjed. Tenker du kreft når du leser dette? Bør jeg være bekymret?

Kvinne 32
Svar

  

Det er ikke lenge siden at jeg du sendte spørsmål som jeg besvarte, men nå beskriver du nye symptomer med unormal vannlatning. Jeg nevnte at det kunne være den helt godartede tilstand: endometriose. Knyttet til denne sykdom kan det også være både avføringsforstyrrelser og vannlatningssymptomer (trykk over blæren).

Det du beskriver med at du ikke hadde vannlatning på mange timer for et par år siden, kan ha vært et symptom ved herpes, spesielt første gangen man får det.

Dine tarmsymptomer med smerter og oppblåsthet kan være det man betegner som ‘irritabel tarm’ og dine vannlatingsplager kan være ‘nervøs blære’ eller ‘urgency’ med plutselig trang til vannlating. 

Svar på spørsmålene:

· Tør ikke gå til legen, for jeg er overbevist om å få en dårlig beskjed. Tenker du kreft når du leser dette?  Svar: Jeg tenker ikke kreft. Hvis du hadde hatt kreft i en ‘god stund’ ville du ha utviklet alvorligere symptomer

· Bør jeg være bekymret? Svar: som tidligere sagt, så vil jeg som lege være bekymret for at du f.eks. ikke får tatt celleprøve som det anbefales hvert 3.år. Det er beste forebyggelse for livmorhalskreft.

Eneste måte du kan bli kvitt din bekymring for at du kan ha kreft er å få utført en underlivsundersøkelse, det kan gjøres hos din fastlege.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-