Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Redd for kreft

Spørsmål

Hei :) Har i en periode hatt noen plager. Noen dager har jeg en del utflod, i trusa og når jeg tørker meg etter å ha vært på toalettet. Den ser blank ut, lukter litt, men klarer ikke helt beskrive det. Ikke veldig illeluktende. I trusen ser det ut som størknet utflod. Har litt uregelmessig menstrasjon, men det har jeg hatt i mange år. Har også fått påvist hormonforstyrrelse, men ikke utredet det noe mer. Har og begynt å jobbe natt for 6 måneder siden, har merket det har blitt mer utflod etter det. Og menstruasjonen er litt kortere enn før. Blør alt fra 3 til 5 dager. Sliter og med menssmerter. Har ikke gått ned i vekt, eller endret matlyst. Har en del plager med tarmen, men det har jeg og hatt i mange år. Er oppblåst til tider. Og smerte nederst i ryggen, lysken. Og av og til vondt i magen. Men vet ikke om det er pga tarmen. Kan dette ha en sammenheng med endret døgnrytme? Jeg er veldig redd for kreft. Har aldri vært hos gynekolog, da jeg er veldig redd for å ha kreft. Tenker du dette kan være noe alvorlig? På forhånd tusen takk for svar:)

Kvinne 32
Svar

  

Det du beskriver med at du i perioder har blank utflod, det er typisk for tiden omkring eggløsning, det er et helt normalt resultat av hormonproduksjonen på dette tidspunkt i syklus, altså midt i syklus.

En normal menstruasjon er på 21/25 til 35 dagers intervall, regnet fra første til første menstruasjonsdag med varighet under en uke. 

Menstruasjonssmerter og underlivssmerter, spesielt i dagene mellom eggløsning og menstruasjon kan skyldes den godartede tilstand endometriose. Noen med denne tilstand kan også ha tarmsymptomer. Her kan du lese mer om endometriose:

https://www.lommelegen.no/gynekologi/endometriose/artikkel/endometriose-symptomer-diagnose-og-behandling/68997834

Svar på dine spørsmål:

· Kan dette ha en sammenheng med endret døgnrytme? Svar: jeg tror ikke at det er sammenheng mellom dine underlivssymptomer og endret døgnrytme, men jeg kan ikke si om dine tarmplager kan være påvirket av endret døgnrytme.

· Tenker du dette kan være noe alvorlig? Svar. Nei, ikke i del hele tatt.

Med hensyn til at du er redd for å ha kreft og derfor ikke går til gynekolog (eller får utført gynekologisk undersøkelse hos fastlegen?), så er forholdet det at det er større risiko for kreft hos de som ikke er undersøkt, f.eks. hos de som ikke får utført celleprøve hvert 3. år. Har du tenkt på vaksine mot livmorhalskreft? Det erstatter ikke celleprøve, men reduserer sterkt din risiko for denne krefttypen.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-