Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Redd for eggstokkreft

Spørsmål

Hei. Er veldig bekymret da jeg mistenker eggstokkreft/eller en stor cyste på eggstokk. Problemene startet for 4 mnd siden og har bare økt på. Startet med smerter/murringer som lignet menstruasjon. Mensen ble borte og jeg trodde jeg var blitt gravid. Smertene økte på men graviditetstester var negative. Så kom smerter i korsryggen. Så la jeg merke til at jeg hadde fått en liten kul/økt mage/buk fra navlen og ned. Mye luft. Jeg trodde denne "kulen" var at jeg kanskje hadde lagt på meg litt. Menstruasjonen kom tilbake. Men problemene ble bare verre. Plutselig ble hele buk hoven/full av vann. Og så merket jeg en økende trang for å veldig ofte urinere. Så ille noen ganger at jeg må løpe for å ikke tisse på meg. Når jeg spiser så blir jeg veldig full i magen og får et enormt trykk. Må både urinere og ha avføring for å unngå store smerter. I starten var smertene i hele underlivet. Nå er det hele underlivet men kjenner aller mest på venstre side i tillegg til bekkensmerter som stråler mot rygg/flanker. Kan til info si at før disse problemene startet så begynte jeg på p pillen microdiol for å unngå å bli gravid. (Har aldri tatt p piller før) og jeg ble veldig dårlig psykisk og fysisk. Jeg valgte derfor å slutte etter bare 8 dager. Sluttet brått og kastet resten av brettet med p piller. Var etter dette mensen forsvant og problemene startet. Men så kom jo mensen tilbake. Men problemene har bare økt og jeg er nå veldig bekymret for min egen helse da dette har pågått i hele 4 mnd nå. Nå er til tider hele kroppen full av vann. Til og med lår/armer og rumpe. Opplever også helt tyntflytende slimete blank utlod. Hadde en syklus på 26 dager før p pillene som jeg tok i november. Nå etter mensen kom tilbake har jeg en syklus på ca 30-31 dager. Og opplever at denne kraftige hevelsen i buken og resten av kroppen starter ved eggløsning og gir seg ikke før etter menstruasjon er over. Har også fått hetetokter som kommer av og til(på natten).

Kvinne 24
Svar

  

Det er riktig oppfattet at eggstokkreft kan gi symptomer med lette smerter, endret vannlating og væskeansamling i bukhulen, men stopp i menstruasjonene er ikke et symptom.

Jeg har sett på dine ultralydbilder, og det fremstår at din livmor er helt normal, og eggstokkene er også helt normale uten unormale cyster. Det er ikke tegn på væske i bukhulen. 

Det at kroppen er ‘full av vann’ er tilsynelatende i perioden før menstruasjon og kan skyldes hormonene som er til stede i denne fasen av syklus, dvs. 2 uker før menstruasjon. Noen får væskeansamling i denne periode. Det vil du kunne merke som forbigående vektøkning. Det kan også være øket vannlatningstrang i denne delen av syklus.

Underlivssmerter som kommer og går kan skyldes den godartede tilstanden endometriose hvor det typisk er smerter i perioden fra eggløsning til menstruasjon er kommet i gang. Det kan også være smerter ved vannlatning og avføring. Det vil vanligvis ikke kunne påvises ved ultralyd. P-piller kan hjelpe på disse symptomer.

Jeg synes du skal gå til din fastlege som vil vurdere om du skal henvises til gynekolog, men ultralydbildene gir ikke mistanke om noe alvorlig.

Vennlig hilsen Mette